Piesa "Whole Lotta Love", interpretata de trupa Led Zeppelin, are cel mai bun solo de chitara din toate timpurile, potrivit unui top realizat in Marea Britanie.

Topul a fost intocmit pe baza voturilor ascultatorilor postului BBC Radio 2, care au avut de ales dintr-o suta de piese rock, propuse de un grup de realizatori de radio, critici si producatori muzicali.

Melodia "Sweet Child O' Mine" a trupei Guns 'N' Roses s-a clasat pe locul al doilea in acest top, in timp ce "Back In Black" (AC/DC) si "Smoke On The Water" (Deep Purple) s-au situat pe pozitiile a treia si, respectiv, a patra.

Jimmy Page, chitaristul trupei Led Zeppelin, a spus ca a fost extrem de surprins de plasarea piesei "Whole Lotta Love" pe locul intai in acest clasament.

"Ne doream niste acorduri care sa te miste, pe care oamenii sa le inteleaga, care sa ii faca sa zambeasca, dar cand am inceput sa le cant cu trupa nu le-am mai putut controla. Am vrut sa avem aceste acorduri de chitara si ritmul impus de ele. Erau amenintatoare si, in acelasi timp, mangaietoare", a mai spus Page.

"«Whole Lotta Love» are unul dintre cele mai importante solo-uri de chitara din secolul al 20-lea", a spus Steve Levine, producator muzical. "Asculti doar doua note din el si iti dai seama imediat despre ce este vorba", a mai afirmat Steve Levine.

Topul este completat de melodia "Layla", a trupei Derek and The Dominoes (locul al cincilea), "How Soon Is Now?" a formatie The Smiths (locul al saselea), Down Down - Status Quo (locul al saptelea), "Money For Nothing" - Dire Straits (locul al optulea), "You Really Got Me" - The Kinks (locul al noualea) si "Money" - Pink Floyd (locul al zecelea).

Led Zeppelin, infiintat in 1966, este considerat unul dintre cele mai inovatoare si influente grupuri muzicale din secolul al XX-lea. Trupa Led Zeppelin s-a destramat in 1980, in urma decesului tobosarului John Bonham. Led Zeppelin a vandut mai mult de 300 de milioane de albume in lumea intreaga. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numara piese precum "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" si "Kashmir".

Citeste si:
Care sunt cele mai bune accesorii și echipamente complementare...
Care sunt cele mai bune...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.