Derek Rieth, unul dintre percutionistii trupei americane Pink Martini, a murit la varsta de 43 de ani, dupa ce s-a impuscat in cap, potrivit autoritatilor din orasul american Portland.

Decesul a fost confirmat de managerul trupei, Bill Tennant, care a refuzat sa faca alte declaratii.

"Acum, din respect pentru familia si prietenii (lui Derek Rieth, n.r.), nu vom face alte declaratii", a spus Bill Tennant, potrivit MEDIAFAX.

Totodata, pe pagina de Facebook a trupei Pink Martini a fost postata o fotografie cu Derek Rieth, pe care sunt scrisi anii 1971-2014.

Potrivit autoritatilor din orasul american Portland, citate de latimes.com, Derek Rieth a fost gasit mort miercuri noaptea de catre politisti, care au fost sesizati de o persoana ingrijorata ca nu mai stia nimic despre acesta de mai multe ore. Langa corpul neinsufletit al muzicianului a fost gasita arma cu care acesta s-a impuscat in cap. Moartea artistului a fost catalogata de catre autoritati drept sinucidere.

Percutionistul Derek Rieth a fost unul dintre fondatorii trupei Pink Martini.

Pianistul Thomas Lauderdale a fost cel care a pus bazele formatiei, in 1994, pe vremea cand era student la Harvard. Aici a cunoscut-o pe China Forbes, "diva" Pink Martini, iar repetitiile din camera de camin - ariile de Verdi si Puccini interpretate de Forbes si acompaniate de Lauderdale la pian - au reprezentat inceputul colaborarii celor doi.

Prima piesa a formatiei, "Sympathique (Je ne veux pas travailler)", a devenit instant un hit in Franta si a dat numele primului album Pink Martini. Lansat in 1997, "Sympathique" a primit discul de platina in Franta si pe cel de aur in Elvetia, Grecia si Turcia. Succesul a fost confirmat sapte ani mai tarziu de cel de-al doilea album, "Hang on Little Tomato", premiat in Germania, Franta, Canada, Grecia si Turcia. "Hey Eugene!", a treia aparitie discografica semnata Pink Martini, ofera ascultatorului o calatorie in jurul lumii, un "studiu arheologic al muzicii, imbinand melodii si ritmuri din diferite parti ale globului pentru a crea un sound modern", dupa cum spune Thomas Lauderdale.

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

Cel de-al patrulea album din discografia Pink Martini - "Splendor In The Grass" - contine colaborari cu invitati speciali: legendara Chavela Vargas, Emilio Delgado si Ari Shapiro & Courtney Taylor-Taylor. Acestui material i-a urmat, in 2010, albumul "Joy to the World", iar "A Retrospective" a fost lansat in 2011.

Trupa americana Pink Martini a cantat de mai multe ori in Romania, cel mai recent in octombrie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.