Casa de discuri Epic Records a lansat videoclipul unui "nou" cantec al cantaretului Michael Jackson pe platforma de microblogging Twitter.

Initiativa reprezinta o reusita majora pentru aceasta retea de socializare, care este folosita de obicei pentru a furniza utilizatorilor ei link-uri catre materialele publicate de alte site-uri si retele online.

Pentru a promova evenimentul, Twitter a creat o harta care prezinta topul cu cele mai redistribuite pe Twitter piese lansate de megastar in diferite tari. Cantecul, intitulat "A Place with no Name", provine de cel mai recent album postum al cantaretului Michael Jackson, "Xcape", ce include o serie de cantece originale inregistrate de artistul american intre anii 1983 si 1999.

Acel album a ajuns pe primul loc in topul britanic in luna mai.

Noua lansare a avut loc in aceeasi saptamana in care Twitter a anuntat ca intentioneaza sa aduca "mai multe videoclipuri pe peretele utilizatorilor".

Compania americana a anuntat, de asemenea, faptul ca va obtine venituri suplimentare din taxarea "spatiilor promovate".

"Oferim publicitarilor sansa de a-si lansa reclamele pe baza unui nou model de publicitate de tipul «cost per view» (CPV)", a declarat David Regan, producator TV si Video al companiei americane.

"Asta inseamna ca publicitarii vor fi taxati doar atunci cand utilizatorul incepe sa vizualizeze acel material video", a adaugat el.

Twitter a inceput sa difuzeze materiale video in 2012, atunci cand a permis utilizatorilor sa includa in mesajele lor link-uri de pe YouTube.

La inceputul anului 2013, Twitter a lansat aplicatia Vine, ce permite crearea unor fisiere video cu o durata de sase secunde, care pot fi difuzate in bucla pe peretele abonatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.