Cantaretul Leonard Cohen va marca implinirea varstei de 80 de ani, in septembrie, prin lansarea unui nou album de studio, care se va intitula "Popular Problems", au anuntat fanii irlandezi ai muzicianului.

Informatia nu a fost deocamdata confirmata de agentul de presa al artistului, insa a fost anuntata saptamana trecuta la Leonard Cohen Event 2014, o conventie a fan clubului oficial al cantaretului, organizata la Dublin.

Totodata, site-ul Amazon France indica faptul ca albumul "Popular Problems" al cantaretului Leonard Cohen va fi disponibil incepand din 22 septembrie.

Leonard Cohen va implini varsta de 80 de ani pe 21 septembrie. Precedentul album de studio al cantaretului canadian se intituleaza "Old Ideas" si a fost lansat in anul 2012.

Leonard Cohen a inceput sa cante la chitara la varsta de 13 ani. A urmat cursurile Universitatii McGill, unde a castigat premiul McNaughton pentru creatie, inainte de absolvire. Si-a publicat primul volum de poezie, "Let Us Compare Mythologies" la un an dupa aceea, cu un succes rasunator. Judy Collins, nume de top al folk-ului anilor '60, inregistreaza o versiune a piesei "Suzanne", care ajunge rapid un hit. Solista ii propune lui Cohen sa o urmeze in turnee si astfel debutul lui are loc in vara anului 1967, la The Newport Folk Festival. Au urmat doua concerte cu casa inchisa in New York si o aparitie la CBS Network, unde Cohen isi interpreteaza cantecele si isi recita poeziile. Cohen semneaza un contract cu studioul de inregistrari Columbia si, in 1968, lanseaza primul sau album, "The Songs of Leonard Cohen", un material devenit hit folk si care starneste valva in mediile muzicale, asigurandu-i un renume inegalabil printre cantareti si textieri. Au urmat, printre altele, "Songs From a Room"(1969), "Songs of Love and Hate"(1971), "New Skin for Old Ceremony" (1974), "Death of a Ladies' Man" (1977) si "I'm Your Man" (1988).

Artistul canadian a parasit scena muzicala la inceputul anilor '90 pentru a se stabili si trai intr-o manastire budista din California, unde a devenit calugar si a primit prenumele Jikan, care inseamna "tacere".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.