Expunerea la soare ajuta pielea afectata de acnee si este importanta pentru pacientii cu psoriazis, imbunatatind, totodata, calitatea somnului si fiind benefica pentru pacientii care sufera de Alzheimer.

Astfel, talasoterapia reprezinta aplicarea in scopuri terapeutice a proprietatilor apei marii, soarelui, namolului si a alegelor marine, asociate climatului marin. Benefice pentru organism sunt ultravioletele care previn osteoporoza, depresia, insomnia si atenueaza simptomele bolilor autoimune, infomeaza MEDIAFAX.

Aerosolii marini reprezinta un alt element terapeutic, datorita proprietatilor curative impotriva bolilor respiratorii, precum bronsite, sinuzite sau rinite alergice, iar plimbarile matinale, chiar inainte de rasaritul soarelui, trateaza rinitele, limpezesc plamanii, mintea si alunga angoasele. Sarurile minerale si substante precum magneziu, sarea, calciul si potasiul, pe care aerul marin le contine, sunt "un adevarat medicament pentru aparatul respirator".

Calitatea superioara a aerului marin este data de prezenta microparticulelor provenite din spuma valurilor care se sparg in larg sau la mal. Acestea sunt antrenate de briza marii si devin astfel mici particule terapeutice pentru persoanele care le inhaleaza dimineata, pana la ora 9.00, sau seara, dupa ce apune soarele. Aceste particule contin niveluri echilibrate de magneziu, iod, bromuri, cloruri de sodiu si de substante alcaline, benefice in special pentru mentinerea sanatatii aparatului respirator.

Aerosolii marini au sarcina electrica negativa, ceea ce ii face sa devina activi direct la nivelul bronhiilor si al plamanilor.

De asemenea, baile in apa marina fortifica si protejeaza oganismul, avand in acelasi timp efecte benefice si asupra tonusului muscular si a sanatatii sistemului nervos. Apa de mare este considerata un adevarat "platou de sanatate" datorita sarurilor minerale din compozitie, ce actioneaza asupra organismului intensificand metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor, calciului si fosforului. Mai mult decat atat, chiar si o activitate aparent banala precum mersul cu picioarele goale prin nisipul grunjos de pe plaja previne si trateaza aparitia platfusului.

Umorul, vitalitatea, energia si sanatatea, toate depind si de cantitatea de lumina pe care o persoana o primeste. Climatul marin este recunoscut pentru proprietatile sale de regenerare, stimulare a metabolismului si intarire a imunitatii. In plus, 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 de unitatii internationale de vitamina D, numita si "vitamina soarelui", ce ajuta la fixarea calciului in oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului si stimularea secretiei de serotonina. Serotonina, denumita si "hormonul fericirii" ajuta la mentinerea unei stari de bine si la combaterea stresului.

Citeste si:
Vedete care suferă de psoriazis
Vedete care suferă de psoriazis

Terapia cu ajutorul soarelui poarta numele de fototerapie si este o metoda pretioasa de tratament pentru numeroase afectiuni, deoarece ajuta la inmultirea limfocitelor, specializate in lupta cu infectiile, contribuind astfel la intarirea sistemului imunitar.

De asemenea, expunerea la soare trateaza scleroza multipla, ajuta pielea afectata de acnee, eczeme, dar este importanta si pentru pacientii cu psoriazis, grabind vindecarea bolii datorita actiunii cicatrizante, antiinflamatoare si antiseptice. Totodata, soarele imbunatateste calitatea somnului si este benefic si pentru pacientii care sufera de Alzheimer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.