Actrita britanica Emma Thompson va calatori la Polul Nord in cadrul unei campanii ecologiste, care doreste sa evidentieze problemele de mediu ce afecteaza regiunea arctica.

Vedeta britanica sprijina o campanie initiata de organizatia ecologista Greenpeace, care doreste sa protejeze regiunea arctica, prin scoaterea in afara legii a exploatarilor de petrol si a pescuitului industrial. Emma Thompson va participa in acest scop la o expeditie la Polul Nord, pe care o va efectua in compania fiicei sale adolescente Gaia si a actritei canadiene Michelle Thrush.

Actrita britanica si ceilalti participanti la expeditie au pornit in aceasta aventura pe 4 august, dupa ce au efectuat un stagiu de pregatire la Londra, informeaza MEDIAFAX.

Emma Thompson a lansat cu aceasta ocazie si o petitie online in sprijinul campaniei pe care o promoveaza, iar initiativa ei este sprijinita de numerosi prieteni celebri ai vedetei britanice, precum actorul american Tom Hanks, alaturi de care a jucat recent in filmul "Saving Mr. Banks".

Emma Thompson, in varsta de 55 de ani, a obtinut premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in 1993, pentru rolul din "Intoarcere la Howard's End", si Oscarul pentru cel mai bun scenariu, pentru adaptarea cinematografica a romanului "Ratiune si simtire" de Jane Austen.

Emma Thompson este printre putinii actori de la Hollywood care au fost nominalizati la Oscar pentru un rol principal si un rol secundar, in acelasi an - 1994 -, pentru doua productii diferite. In cazul Emmei
Thompson este vorba despre rolul principal din "Ramasitele zilei" si rolul secundar din "In numele tatalui".

Actrita britanica a fost recompensata si cu o stea pe Walk of Fame din Hollywood, in august 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.