Filmul "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american cu incasari de 94 milioane de dolari, potrivit cifrelor provizorii publicate duminica de compania Exhibitor Relations, informeaza site-ul 20minutes.fr.

Acest lungmetraj SF, in care abunda efectele speciale si in care rolurile principale sunt interpretate de Chris Pratt, Zoe Saldana, Benicio Del Toro, Bradley Cooper si Vin Disel, prezinta povestea unui aventurier care se aliaza cu patru extraterestri pentru a salva galaxia. Filmul "Gardienii galaxiei" este regizat de James Gunn si este distribuit pe plan international de compania Walt Disney Pictures, scrie MEDIAFAX.

Pe locul al doilea a coborat liderul de saptamana trecuta, thrillerul SF "Lucy", regizat de Luc Besson, care a obtinut in al doilea weekend de proiectii in cinematografele nord-americane incasari de 18,2 milioane de dolari. Scarlett Johansson este Lucy, o tanara care traieste in Taipei si este obligata de mafia locala sa transporte droguri in propriul corp. Un eveniment neprevazut face ca drogul sa se raspandeasca in corpul lui Lucy, dar, in loc sa isi afle sfarsitul in urma unei supradoze, tanara capata puteri colosale, fiind in stare sa absoarba cunostinte instantaneu si sa miste lucruri cu forta mintii. Odata cu dobandirea noilor superputeri, Lucy pune la cale razbunarea.

Pe locul al treilea a debutat lungmetrajul "Get On Up", un film in care actorul Chadwick Boseman transpune pe marele ecran povestea vietii si a carierei spectaculoase a cantaretului american James Brown. Filmul, care le are in distributie si pe actritele Viola Davis si Octavia Spencer, a obtinut incasari de 14 milioane de dolari in primul sau weekend de proiectii.

Filmul de aventuri "Hercules", cu Dwayne Johnson, John Hurt si Ian McShane, a coborat doua locuri si a ajuns pe pozitia a patra, cu incasari de 10,7 de milioane de dolari de vineri pana duminica. Chinuit de amintirea unui pacat din trecut, Hercule devine mercenar, iar, alaturi de cinci camarazi devotati, porneste spre vechea Grecie, punandu-se in slujba celor bogati si folosindu-se de reputatia sa legendara pentru a-si intimida dusmanii. Insa, cand conducatorul Traciei si fiica acestuia ii cer ajutorul pentru a invinge un salbatic si inspaimantator comandant militar, Hercule vede in asta o ocazie de a face ca binele sa triumfe, iar dreptatea sa iasa la iveala.

Citeste si:
Statele Unite „nu vor permite” Chinei să izoleze Taiwanul, afirmă...
Statele Unite „nu vor...

Filmul SF "Planeta Maimutelor: Revolutie/ Dawn of the Planet of the Apes", produs de studiourile Fox in 3D, a coborat pe pozitia a cincea, cu incasari de 8,7 milioane de dolari. Regizat de Matt Reeves, filmul "Planeta Maimutelor: Revolutie" il prezinta in rolul principal pe Andy Serkis, care revine in rolul lui Caesar, o maimuta evoluata genetic, liderul unei armate de maimute si primate care s-au refugiat in padurile din jurul orasului San Francisco. Atunci cand primatele sunt amenintate de un grup de oameni, supravietuitori ai unei epidemii care a facut ravagii pe plan mondial in urma cu zece ani, in ambele tabere apar grupari profund divizate, care cer fie reinstaurarea pacii, fie declansarea unui razboi care sa determine specia dominanta de pe Terra. Filmul ii mai are in distributie pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano si Kirk Acevedo.

Citeste si:
"Cod Rosu la Londra", pe primul loc in box office-ul romanesc
"Cod Rosu la Londra", pe...

Filmul de animatie "Avioane: Echipa de interventii/ Planes: Fire & Rescue" a coborat o pozitie se situeaza pe locul al saselea in box office, cu incasari de 6,4 milioane de dolari. Cand marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper (cu vocea lui Dane Cook) afla ca motorul sau a suferit defectiuni grave si ca nu va mai putea concura, lumea pare ca s-a sfarsit pentru el. Dar inimosul Dusty isi va da seama in curand ca nu are niciun rost sa dispere pentru ca initiativa, curajul sau si exemplul pozitiv dat celor din jur pot in continuare schimba lumea. Impreuna cu o trupa de trasniti, eroul se arunca intr-o periculoasa lupta cu incendiile izbucnite in jurul regiunii unde a copilarit.

Thrillerul "Noaptea Judecatii: Anarhia/ The Purge: Anarchy", de James DeMonaco, a coborat de pe locul al patrulea pe al saptelea, cu incasari de 5,5 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Aceasta continuare a succesului de casa "The Purge: Noaptea judecatii" (2013) exploreaza intr-o noua intriga palpitanta evenimentele petrecute in unica noapte din an cand, timp de 12 ore, orice crima ramane nepedepsita. Filmul este centrat pe povestea unui barbat (Frank Grillo), hotarat sa profite de Noaptea judecatii pentru a razbuna moartea fiului sau. El va ajunge sa ajute mai multe persoane sa supravietuiasca acestei nopti cand totul este permis.

Citeste si:
A murit ratonul care a servit ca model pentru Rocket Racoon
Ratonul care a servit ca...

Comedia "Sex Tape", de Jake Kasdan, a pierdut doua pozitii si a coborat pe locul al optulea, cu incasari de 3,5 milioane de dolari, de vineri pana duminica. Jay (Jason Segel) si Annie (Cameron Diaz) sunt casatoriti si inca indragostiti unul de celalalt, dar dupa zece ani de casnicie si doi copii, pasiunea s-a mai estompat. Pentru a condimenta monotonia vietii de cuplu, ei se hotarasc sa se filmeze in timpul unei partide-maraton de sex, in care sa foloseasca toate pozitiile descrise in cartea "The Joy Of Sex". Parea o idee grozava, dar asta numai pana in momentul in care au descoperit ca inregistrarea lor risca sa devina publica. Cuprinsi de panica, ei isi petrec toata noaptea incercand sa dea de urma inregistrarii, sa coopteze niste prieteni, sa-l pacaleasca pe seful lui Annie - doar pentru a-si recupera filmul, dar si reputatia si, cel mai important, mariajul.

Citeste si:
Secrete interesante din culisele celor mai importante filme
Secrete interesante din...

Comedia romantica "And So It Goes", de P.J. Hogan si Rob Reiner, cu Diane Keaton si Michael Douglas, a coborat un loc si ocupa pozitia a noua, cu incasari de 3,34 milioane de dolari. Oren Little (Michael Douglas) este un agent imobiliar, vaduv, ursuz si intolerant. El vrea sa vanda casa familiei, sa se pensioneze si sa se mute in Vermont. Planurile ii sunt date peste cap in momentul in care fiul sau ii aduce nepoata de 9 ani, despre existenta careia nu stia nimic, sa aiba grija de ea cat el va ispasi noua luni de inchisoare.

Pe pozitia a zecea in box office-ul nord-american s-a mentinut thrillerul "A Most Wanted Man", de Anton Corbijn, cu Rachel McAdams, Robin Wright, Philip Seymour Hoffman si Willem Dafoe, care a avut incasari de 3,32 milioane de dolari. Ultimul film din cariera lui Philip Seymour Hoffman - decedat in februarie anul acesta -, inspirat de un roman al scriitorului John le Carré, filmul se petrece in Hamburg, in 2012. Un tanar musulman pe jumatate cecen si jumatate rus ajunge aproape mort in oras, cautand cu disperare ajutor pentru a recupera averea tatalui decedat. Doar ca informatiile despre el nu par sa aiba sens: este o victima? un hot? un extremist gata sa dezlantuie prapadul asupra Germaniei? Atrasi in mister sunt un bancher (Willem Defoe), o tanara avocata (Rachel McAdams) si un specialist in spionaj (Philip Seymour Hoffman), hotarati sa dezlege itele pana nu este prea tarziu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.