Jackie Chan va veni in premiera in Romania, pentru a participa la deschiderea Zilelor Filmului Chinezesc, un eveniment ce se va desfasura intre 11 si 18 septembrie, in Capitala.

Astfel, in urma memorandumului semnat de Mihai Kogalniceanu, directorul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din Romania, si Luan Guozhi, directorul general adjunct al Administratiei de Stat pentru Presa, Publicatii, Radio, Film si Televiziune (SAPPRFT) din Republica Populara Chineza, pe 28 martie, un festival de film romanesc si unul dedicat cinematografiei chineze vor fi organizate in cele doua tari.

In timpul festivalurilor vor fi proiectate aproximativ cinci lungmetraje, tara gazda fiind cea care decide filmele ce vor rula la eveniment. Potrivit memorandumului, o delegatie ce include actori si regizori se va afla in Romania pentru a desfasura activitati de promovare a industriei cinematografice chineze.

Memorandumul intre cele doua state a fost incheiat pe perioada 2014 - 2016.

"Jackie Chan va fi prezent, pe 11 septembrie, la deschiderea festivalului", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX Mihai Kogalniceanu. "Pe langa colaborarea economica, colaborarea in domeniul culturii este la fel de importanta pentru relatiile de succes si prosperitate ale celor doua natiuni", a mai declarat directorul general al CNC, citat de MEDIAFAX.

Lungmetrajul care va deschide Zilele Filmului Chinezesc este "CZ12", regizat de Jackie Chan, acesta facand parte si din distributia peliculei. Programul festivalului include filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Grandmaster", de Kar Wai Wong, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, si "Full Circle", de Zhang Yang.

Anul 2014 reprezinta un moment important pentru colaborarea bilaterala romano-chineza, fiind cea de-a 65-a aniversare a relatiilor de cooperare. Pentru a marca aceasta cifra, in perioada 10 - 13 septembrie, in Romania, va fi prezenta o delegatie formata din Tong Gang, viceministru al SAPPRFT, Luan Guozhi, director general adjunct al SAPPRFT, Cao Yin, director general al China Movie Channel al SAPPRFT, Fu Ruoqing, presedinte si CEO al Huaxia Film Distribution Company Ltd, si Yan Ni, director adjunct al International Cooperation Departament.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.