Scriitoarea Bel Kaufman, autoarea romanului "Up the Down Staircase" (1965), care a stat la baza filmului omonim din 1967, regizat de Robert si Pat Mulligan, a decedat vineri, la varsta de 103 ani, la domiciliul sau din New York, informeaza cnn.com.

Nascuta in Germania si crescuta in Rusia, Bel Kaufman s-a mutat in Statele Unite impreuna cu familia, pe cand avea varsta de 12 ani.

Dupa ce a imbratisat cariera de profesoara timp de trei decenii, Bel Kaufman a inceput sa scrie si a cunoscut celebritatea cu romanul "Up the Down Staircase", care a stat timp de 64 de saptamani pe lista de bestselleruri a publicatiei The New York Times si s-a vandut in peste sase milioane de exemplare in toata lumea, scrie MEDIAFAX.

Romanul spune povestea Sylviei Barrett, o tanara profesoara de engleza care se confrunta cu birocratia sistemului de educatie publica dupa ce incepe sa predea la o scoala din New York.

Cartea a fost ecranizata in 1967 de Robert si Pat Mulligan, iar in rolul tinerei profesoare Sylvia Barrett a fost distribuita actrita Sandy Dennis, care s-a lansat in "Splendoare in iarba" (1961) si "Cui i-e frica de Virginia Woolf?" (1966).

Desi a mai publicat nuvele si povestiri, Bel Kaufman a mai scris doar un singur roman, "Love, Etc.", editat in 1979, care insa nu s-a mai bucurat de acelasi succes ca "Up the Down Staircase".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.