Administratorii averii lui Michael Jackson au dat in judecata un magazin de suvenire pentru scoaterea la licitatie a unui set de fotografii istorice din anii de glorie ai cantaretului dupa ce au pacalit potentialii cumparatori ca se vor imbogati in urma tranzactiei

Fotografiile au fost realizate in timpul turneului Victory Tour, efectuat de fratii Jackson in 1984.

Potrivit documentelor depuse in instanta, Michael Jackson a angajat un fotograf pentru a imortaliza concertele, iar firma care administreaza averea cantaretului detine drepturile de autor asupra acestora.

Administratorii averii lui Michael Jackson sustin ca magazinul de suvenire Premiere Props a scos fotografiile respective la licitatie si a spus clientilor ca vor detine si drepturile de autor asupra fotografiilor cumparate - astfel incat acestia ar fi putut face ulterior o avere din retiparirea si vinderea fotografiilor.

Premiere Props a evaluat fotografiile la o suma cuprinsa intre 200 si 200.000 de dolari, potrivit site-ului magazinului.

In documentele legale, administratorii averii lui Michael Jackson solicita compensatii pentru profitul obtinut in urma licitatiei si interzicerea vanzarii altor obiecte care au apartinut cantaretului.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la varsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american il utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului sau, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.