Studiourile de la Hollywood sunt criticate pentru modul in care prezinta comunitatea homosexualilor in filmele lor, un studiu recent aratand ca majoritatea personajelor LGBT din lungmetrajele realizate in anul 2013 erau prezentate intr-o maniera "defaimatoare" si "ofensatoare".

Potrivit theguardian.com, un studiu realizat de organizatia pentru drepturile homosexualilor GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) a stabilit ca doar 17 din 102 filme care au fost realizate de studiouri importante in 2013 prezentau personaje lesbiene, homosexuale, bisexuale si transgender, majoritatea redand un portret defaimator si ofensator la adresa acestora.

"Absenta substantiala a personajelor reprezentand comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, n.r.) in filmele actuale, completate cu stereotipuri si umor invechit, sugereaza ca marile studiouri de la Hollywood ar putea face mai mult rau decat bine cand vine vorba de intelegerea la nivel mondial a comunitatii LGTB", a spus Sarah Kate Ellis, CEO si presedinte al GLAAD, scrie MEDIAFAX.

"Aceste studiouri sunt in atentia a milioane de oameni si ar trebui sa reflecte adevarata structura a societatii noastre mai degraba decat sa alimenteze ura si prejudecatile privind LGBT", a completat aceasta.

Sony Pictures a fost singurul studio care a reusit sa obtina o "nota buna" in urma studiului, pentru personajele sale pozitive din pelicule precum "Batalia anului/ Battle of the Year" si "Instrumente mortale: Orasul oaselor/ The Mortal Instruments: City of Bones", descris ca fiind "unul dintre cele mai populare filme lansat in 2013".

Totodata, "Kick-Ass 2", produs de studiourile Universal, si "Tata fara numar/ Delivery Man", al celor de la Walt Disney, au fost, de asemenea, apreciate in studiul realizat de organizatia GLAAD.

Studiourile Paramount si Warner Bros. au fost criticate pentru ca nu au inclus personaje LGBT pozitive in niciunul dintre filmele realizate. "Trage tare si te scoti/ Pain & Gain" si "Noi suntem familia Miller/ We're the Millers" au fost acuzate ca prezinta detalii care starnesc frica de gay, in timp ce "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", regizat de Martin Scorsese, este criticat pentru personajul ospatarului gay, care este prezentat participand la o orgie.

Citeste si:
Amber Heard, noi acuzații în procesul momentului de la Hollywood:...
Amber Heard, noi acuzații în...

Personajele transgender au aparut in doar doua filme, dar cu roluri foarte mici, niciunul nefiind prezentat intr-o lumina pozitiva. "Reprezentarea media a personajelor transgender a ramas cu mult in urma celei a homosexualilor si a lesbienelor si imagini ca acestea continua sa marginalizeze comunitatea", se arata in studiu. "Tipare anti-transgender au fost folosite pentru mai multe personaje in filme precum «Anchorman 2» si «Hoata de identitate/ Identity Thief", fara niciun alt motiv decat acela de a face o gluma".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.