Australianul Ian Thorpe, cvintuplu campion olimpic la natatie, a declarat, intr-un interviu care va fi difuzat astazi in Australia, ca este homosexual, el confirmand astfel zvonurile care existau de mai mult timp, informeaza dailytelegraph.com.au.

Thorpe a facut aceasta marturisire pentru postul Channel 10, interviul fiind realizat de britanicul Michael Parkinson.

"Am inteles ca interviul, descris de Parkinson ca unul dintre cele mai bune facute vreodata de el, include recunoasterea de catre Thorpe ca este homosexual, desi in trecut el a avut relatii cu femei", noteaza Daily Telegraph, potrivit MEDIAFAX.

In interviul filmat luna trecuta, Thorpe a vorbit si despre anii in care a suferit de depresie in timp ce refuza sa marturiseasca pentru intreaga lume care este adevarata sa orientare sexuala. O parte a strategiei de pastrare a secretului a fost chiar autobiografia sa, This Is Me, publicata in 2012, in care Thorpe a scris ca intrebarile despre sexualitatea sa il ranesc. El a notat atunci ca este heterosexual.

Ian Thorpe a castigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, in anul 2000, si doua titluri olimpice in 2004, la Atena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.