LifeStar 7 Iulie 2014 14:27
rintul Charles al Marii Britanii a respectat politica financiara stricta impusa de familia regala britanica si a platit o chirie de 2.000 de lire sterline (2.523 euro) pentru un sejur de o saptamana petrecut in fosta resedinta a bunicii sale, Castle of Mey.

The Mail on Sunday a dezvaluit in urma cu cateva zile faptul ca acel castel din Scotia, care a apartinut reginei-mama, poate fi inchiriat turistilor obisnuiti contra sumei de 50.000 de lire sterline (63.110 euro) pentru un weekend. Potrivit dailymail.co.uk, membrii familiei regale sunt taxati la randul lor daca vor sa petreaca un sejur in Castle of Mey.

Printul Charles, care cunoaste foarte bine castelul, intrucat a petrecut acolo multe vacante, inca din copilarie, a primit totusi o reducere consistenta, de 96%.

"Tariful reflecta faptul ca noi nu organizam nicio partida de vanatoare si de pescuit la castel, iar printul Charles si-a adus cu sine angajatii proprii", a declarat Ashe Windham, un reprezentant al Mey Trust, fondul care administreaza proprietatea.

In iulie 1996, regina-mama a decis ca proprietatea sa revina acestui fond, care a deschis castelul si gradinile sale pentru public, dupa moartea ei, in martie 2002. Castelul este deschis pentru public in fiecare an, sapte zile din sapte, de la 1 mai si pana pe 30 septembrie, cu exceptia unei perioade de 10 zile. In acea perioada, de regula in iulie sau august, printul Charles si sotia sa, Camilla, isi petrec vacanta de vara la Castle of Mey.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.