LifeStar 7 Iulie 2014 13:21
Trupa britanica Pink Floyd va lansa primul ei album de studio dupa o pauza de 20 de ani, in toamna acestui an, in luna octombrie, informeaza site-ul revistei Rolling Stone.

Polly Samson, sotia solistului si chitaristului David Gilmour, i-a luat prin surprindere pe fanii formatiei britanice, sambata, dupa ce a anuntat pe Twitter faptul ca grupul Pink Floyd are in pregatire un nou album, care va fi lansat in toamna acestui an. Agentul de presa al muzicianului David Gilmour a confirmat informatia pentru revista Rolling Stone.

"Noul album Pink Floyd ce va fi lansat in octombrie se intituleaza «The Endless River»", a scris Polly Samson pe Twitter. "Albumul, care va avea la baza sesiunile de inregistrari din 1994, reprezinta cantecul de lebada al lui Rick Wright si este foarte frumos", a adaugat ea. Rick Wright, clapar si membru fondator al trupei britanice, a murit de cancer in 2008 la varsta de 65 de ani, transmite MEDIAFAX.

Pink Flyod tocmai a marcat implinirea a 20 de ani de la lansarea legendarului "The Division Bell", al 14-lea si totodata ultimul album de studio al grupului, printr-un box set aniversar, care a ajuns in magazine pe 1 iulie.

Noul disc al trupei britanice pare sa contina cantece originale, niciodata lansate, compuse in timpul inregistrarilor pentru "The Division Bell".

Durga McBroom-Hudson, o cantareata care a sustinut concerte si turnee alaturi de Pink Floyd in anii '80 si '90 si care pare sa fie implicata in noul proiect, a oferit mai multe detalii despre albumul "The Endless River" pe pagina ei de Facebook: "Albumul a inceput intr-adevar in timpul inregistrarilor pentru «The Division Bell» (si da, a fost un proiect secundar, initial intitulat «The Big Spliff», despre care Nick Manson a vorbit deja)".

"Acesta este motivul pentru care piesele cu Richard Wright sunt incluse pe noul album. Insa David Gilmour si Nick Manson au preluat acest proiect si au adaugat multe alte lucruri de atunci. La origine, ar fi trebuit sa fie un album complet instrumental, dar apoi ei m-au chemat si eu am cantat cateva piese alaturi de ei in decembrie 2013. Apoi, David a extins ideea, pe baza inregistrarilor cu vocea mea si a compus cel putin inca o piesa", a explicat Durga McBroom-Hudson, adaugand apoi faptul ca noul album va contine exclusiv piese care nu au fost niciodata lansate.

Citeste si:
Alexandra Stan a încins atmosfera la petrecerea de lansare a noului...
Alexandra Stan a încins...

Infiintat in 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright si Syd Barrett, carora li s-a adaugat David Gilmour, in 1967, grupul Pink Floyd a lansat 14 albume de studio si s-a destramat in 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebra gratie unui rock progresiv si psihedelic, in anii 1960 si 1970, si a lansat o serie de materiale discografice intrate in legenda, precum "Dark Side Of The Moon" (1973), "Wish You Were Here"(1975), "Animals"(1977) si "The Wall" (1979).

Relatiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate in ultimii ani, insa acestia au acceptat sa se reintalneasca si sa cante din nou impreuna pentru concert urias sustinut in Hyde Park din Londra in 2005, intitulat "Live 8". Richard Wright, claparul trupei, a murit in 2008, la varsta de 65 de ani.

Citeste si:
Trupa ASIA se reunește. Irina Nicolae nu a fost invitată la...
Trupa ASIA se reunește. Irina...

Numele formatiei a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame din SUA in 1996 si in Music Hall of Fame din Marea Britanie in 2005. Trupa a vandut peste 250 de milioane de albume in lumea intreaga.

Printre premiile obtinute de Pink Floyd se numara un Grammy pentru albumul "The Wall", in 1980, un BAFTA pentru piesa "Another Brick in the Wall (Part 2)" din filmul "The Wall", in 1982, si un alt Grammy pentru "Marooned" in 1995. In 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formatiei Pink Floyd premiul Polar Music pentru contributia la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters si Mason.

Celebrul album "The Wall" al grupului britanic, avand la baza personajul Pink, inspirat din viata si experientele lui Roger Waters, trateaza teme complexe, precum izolarea si alienarea, fiind puternic influentat de filosofia pacifista.

Citeste si:
Formatia Bon Jovi, criticata de Roger Waters
Formatia Bon Jovi, criticata...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.