LifeStar 5 Iulie 2014 10:21
"America, venim!", lungmetrajul de debut al regizorului Razvan Savescu, cu Mihai Calin, Gheorghe Ifrim si Tania Popa in rolurile principale, va avea premiera in cinematografele din Romania pe 19 septembrie.

Filmul semnat de Razvan Savescu pune accentul pe intamplarile pline de umor si neprevazut prin care trece trupa unui teatru de provincie, ai carei actori se afla pentru prima data la New York. Exuberanta si lipsa lor totala de experienta, precum si lipsa notiunilor de limba engleza ii fac sa parcurga o serie de intamplari si aventuri comice, multe dintre ele inspirate din realitate.

Comedia este savuroasa, plina de situatii amuzante si inedite si este completata perfect de actorii din distributie, nume mari si reprezentative pentru filmul romanesc. Astfel, in rolurile principale, spectatorii ii vor recunoaste pe Mihai Calin, Adrian Vancica, Gheorghe Ifrim, Ion Sapdaru, Tania Popa, Ioana Blaj, Alexandru Bindea si Oana Ioachim.

Un alt punct de interes il constituie participarea speciala a actritei de origine croata Mira Furlan, stabilita in prezent in Los Angeles. Actrita a avut roluri principale in peste 25 de productii cinematografice semnificative, printre care "Tata in calatorie de serviciu/ When Father Was Away on Business", in regia lui Emir Kusturica, film premiat in 1985 cu Palme d'Or si nominalizat la Oscar.

Razvan Savescu este regizor, scenarist si producator si este cunoscut publicului ca realizator al serialelor de televiziune: "Clanul Popestilor", "Lori si Dan", "La Bloc", "La servici", "Gasca", "Nimeni nu-i perfect" si al filmului de televiziune "O zi presedinte". Scurtmetrajul lui Savescu "Icre negre", realizat in 2010, a fost selectionat in festivaluri precum cele de la Montpellier si Wroclaw.

"America, venim!" este lungmetrajul de debut al regizorului, dupa un scenariu semnat de Razvan Savescu si Oana Ioachim. Productia este realizata de Tudor Giurgiu si Bogdan Craciun (Libra Film).
Directorul de imagine este Liviu Marghidan, cel care a realizat imaginea filmelor "California Dreamin'", de Cristian Nemescu, si "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu, iar costumele si scenografia sunt semnate de Malina Ionescu.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman începe școala. Ce decizie a luat vedeta: „Din 11...
Fiica Oanei Roman începe...

Filmarile au avut loc in Romania si in Statele Unite ale Americii si s-au desfasurat pe parcursul unei luni. Productia a fost realizata cu sprijin financiar de la Centrul National al Cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.