LifeStar 4 Iulie 2014 16:11
Mai multe inregistrari inedite ale unor cantece interpretate de Bob Dylan au fost descoperite intr-un apartament din New York in care muzicianul american a locuit cu chirie.

Cutiile cu discuri au fost descoperite de executorul testamentar al fostului proprietar, in prezent decedat, al apartamentului inchiriat de Bob Dylan si vandute istoricului si colectionarului Jeff Gold.

Executorul testamentar a descoperit remixuri si piese muzicale inedite din timpul sedintelor de inregistrari facute de Bob Dylan intre 1969 si 1970 pentru albumele "Nashville Skyline", "Self Portrait" si "New Morning".

In acea perioada, Bob Dylan inchiriase un apartament situat intr-o cladire din Greenwich Village, New York, unde a lasat cutiile cu discuri, dupa ce s-a mutat din locuinta.

"Cand am deschis cutiile si am aruncat o privire la ce se afla inauntru, am ramas mut de uimire. Erau intr-adevar discurile inregistrate de Dylan, intr-o stare excelenta", a declarat Jeff Gold pentru site-ul Billboard.com.

Jeff Gold a pastrat copii digitale ale melodiilor si a transferat discurile descoperite reprezentantilor lui Bob Dylan.

Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personaje ale secolului al XX-lea, fiind un simbol al inovatiei in muzica si cultura, primul artist care a imbinat muzica populara cu ambitiile intelectuale.

Bob Dylan a castigat numeroase distinctii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un Oscar si un Glob de Aur. A fost introdus in Rock and Roll Hall of Fame, in anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar, in 2012, presedintele american Barack Obama i-a decernat Medalia pentru Libertate (Medal of Freedom).

Bob Dylan, nascut pe 24 mai 1941, este cantaret, compozitor, pictor si scriitor. Cele mai cunoscute opere muzicale ale artistului dateaza din anii 1960, cand Dylan a fost un militant activ pentru o serie de cauze sociale ale vremii. Anumite piese compuse de acesta, precum "Blowin ' in the Wind" si "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevarate imnuri pentru miscarea de sustinere a drepturilor civile din SUA si a manifestantilor impotriva razboiului. De asemenea, single-ul "Like a Rolling Stone" a schimbat radical parametrii de compozitie a muzicii pop, in 1965, si a devenit una dintre cele mai cunoscute piese ale tuturor timpurilor.

Citeste si:
Misteriosul sarcofag de plumb descoperit în catedrala Notre-Dame va...
Misteriosul sarcofag de plumb...

Dylan canta la chitara, claviaturi si muzicuta, fiind sustinut de o suita de diversi muzicieni de exceptie, alaturi de care se afla in turneu inca de la sfarsitul anilor 1980.

Incepand cu anul 1994, Dylan a publicat trei carti de desene si picturi, iar operele sale au fost expuse in majoritatea galeriilor de arta importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.