LifeStar 3 Iulie 2014 17:13
Janis Joplin, cantareata de blues-rock care a decedat in 1970, in urma unei supradoze de droguri, va fi imortalizata pe o serie de timbre, emisa de serviciul postal al Statelor Unite.

Timbrele cu imaginea lui Janis Joplin fac parte din seria Music Icons emisa de serviciul postal al Statelor Unite, care a mai lansat pe piata timbre dedicate cantaretilor Johnny Cash, Ray Charles si Jimi Hendrix.

Pe noile timbre este imprimat chipul lui Janis Joplin asa cum apare pe coperta albumului cu inregistrarea concertului sau live din 1972, iar colectia va fi pusa in vanzare in luna august.

Janis Joplin a fost o cantareata, compozitoare si textiera americana de muzica rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influente de rhythm and blues si soul, considerata ca fiind unul dintre cele trei superstaruri ale generatiei flower power, alaturi de Jimi Hendrix si de Jim Morrison.

Printre melodiile care au consacrat-o ca una dintre cele mai originale artiste din muzica rock si blues se numara "Down on Me," "Summertime," "Cry Baby" si "Mercedes Benz".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.