Textierul american Gerry Goffin, autor al versurilor pentru numeroase hituri, printre care "The Loco-Motion", interpretat de Kylie Minogue, a decedat joi, la varsta de 75 de ani, la domiciliul sau din Beverly Hills, a anuntat sotia acestuia, cantareata si compozitoarea Carole King.

Potrivit AFP, Gerry Goffin a compus majoritatea cantecelor sale in colaborare cu Carole King, cu care s-a casatorit in 1959. Impreuna, cei doi au compus o serie de melodii pentru grupul feminin din anii '60 The Shirelles ("Will You Still Love Me Tomorrow"), pentru trupa The Drifters ("Some Kind of Wonderful") si pentru Aretha Franklin (You Make me Feel Like A Natural Woman").

Sapte dintre melodiile ale caror versuri le-a creat au ocupat primul loc in Top 50 din Statele Unite, printre care si hitul "Saving All My Love For You", interpretat de Whitney Houston in 1986.

Gerry Goffin a fost inclus in Songwriters Hall of Fame, in 1987, si in Rock and Roll Hall of Fame, in 1990.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.