Muzicienii care au alcatuit una dintre formulele de inceput ale grupului Genesis se vor reuni cu ocazia unui documentar produs de televiziunea BBC, intitulat "Genesis: Together and Apart".

Dupa destramarea formulei originale a acestei trupe de rock progresiv, in 1975, dupa plecarea lui Peter Gabriel, cei cinci muzicieni ai grupului Genesis - Peter Gabriel, Phil Collins, Tony Banks, Steve Hackett si Mike Rutherford - s-au concentrat pe proiecte solo.

Trei dintre acesti muzicieni - Tony, Mike si Phil - au cantat pentru ultima oara live cu ocazia unui concert dedicat formatiei britanice sustinut la Roma, in 2007, in fata a peste 50.000 de spectatori.

Potrivit revistei Rolling Stone, noul proiect al BBC, a carui data de difuzare nu a fost deocamdata anuntata, va include imagini de arhiva rare cu trupa Genesis, ce prezinta evolutia acesteia de la debut si pana la perioada de tranzitie din istoria grupului, dupa plecarea lui Peter Gabriel in 1975 si preluarea rolului de solist de catre Phil Collins.

Cei cinci muzicieni din formula originala a trupei Genesis s-au reunit pentru un concert unic si au cantat pentru ultima oara impreuna in 1982 la Milton Keynes Bowl. De la infiintarea sa, in 1967, trupa Genesis a vandut aproape 130 de milioane de albume si a sustinut 1.400 de concerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.