Oprah Winfrey va juca in filmul biografic "Selma", despre Martin Luther King, pe care il si produce, alaturi de Brad Pitt, prin intermediul casei acestuia de productie, Plan B.

"Selma" este o drama despre campania lui Martin Luther King in sprijinul dreptului la vot al persoanelor de culoare, din 1965, cand au fost organizate trei marsuri de protest, din Selma pana in Montgmomery. Primul mars, cel mai violent, a fost denumit "duminica sangeroasa", deoarece protestatarii au fost atacati cu bate si gaze lacrimogene.

Oprah Winfrey va juca rolul militantei pentru drepturi civile Annie Lee Cooper, o femeie mai in varsta care a incercat sa se inscrie pentru vot, iar acest drept i-a fost refuzat de un serif.

Rolul militantului pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare Martin Luther King, ucis pe 4 aprilie 1968, va fi interpretat de David Oyelowo (care a jucat alaturi de Oprah Winfrey in "Lee Daniels' The Butler"). Cuba Gooding Jr. va interpreta rolul lui Fred Gray, avocatul care a militat pentru dreptul la vot al persoanelor de culoare, Tom Wilkinson va juca rolul fostului presedinte american Lyndon B. Johnson, iar Tim Roth va interpreta rolul controversatului guvernator al Statelor Unite George Wallace.

Oprah Winfrey, in varsta de 60 de ani, este supranumita "regina talk show-urilor" datorita emisiunii sale "The Oprah Winfrey Show", care a debutat in anii 1980. De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienta de peste 16 milioane de telespectatori, iar emisiunea ei primea un milion de dolari pentru fiecare 30 de secunde de publicitate difuzate in timpul show-ului.

In prezent, conform revistei Forbes, Oprah Winfrey este cea mai bogata femeie de culoare din lume, cu o avere personala cotata la 1,5 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.