Printul Philip va participa alaturi de regina Elizabeth a II-a la un garden party organizat la Buckingham cu ocazia implinirii varstei de 93 de ani.

Ducele de Edinburgh, care a insotit-o pe regina Elizabeth a II-a in Franta, pentru a participa la cea de-a 70-a aniversare a Debarcarii din Normandia, a asistat luni seara si la o receptie la palatul Buckingham, organizata pentru a sarbatori inovatia tehnologica, inainte de lua parte marti la un garden party, in prezenta a circa 8.000 de invitati, informeaza MEDIAFAX.

Sunt prevazute, apoi, in aceasta saptamana, un dineu oficial la castelul Windsor, miercuri, o calatorie de o zi in Germania, joi, si o vizita la un centru educativ din comitatul Sussex, vineri, urmata de o conferinta la palatul Buckingham.

Punctul central al evenimentelor din aceasta saptamana este "Trooping the colour", o parada spectaculoasa care va avea loc sambata, ce marcheaza in mod oficial aniversarea reginei.

In urma cu doua saptamani, printul Philip a suportat o interventie chirurgicala minora la mana dreapta.

Desi sotul reginei britanice nu a parut ulterior deloc afectat de acea operatie, glumind asa cum face de obicei cu interlocutorii sai, aceasta nu a fost prima lui problema de sanatate.

Inzestrat multa vreme cu o energie ce parea inepuizabila, printul Philip a fost spitalizat de patru ori incepand cu sfarsitul anului 2011, in special pentru o artera coronara obturata si pentru o infectie urinara. In iunie 2013, printul britanic a suportat o operatie "exploratorie", realizata sub anestezie generala, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul sau aspru si pentru predispozitia pentru gafe, printul Philip o sprijina insa fara rezerve pe regina Elizabeth a II-a de cand aceasta a urcat pe tron, in 1952, iar constanta pe care a dovedit-o in acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supusilor britanici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.