LifeStar 9 Iunie 2014 13:45
Actrita americana Angelina Jolie a declarat ca ajutorul oferit oamenilor din zonele de razboi o face fericita, intrucat, datorita acelor vizite intreprinse in taberele de refugiati, apreciaza si mai mult lucrurile bune din viata ei.

Vedeta americana, in varsta de 38 de ani, care are sase copii alaturi de parternerul sau de viata, actorul Brad Pitt, cu care s-a logodit in aprilie 2012, spune ca aceste vizite pe care le face in taberele de refugiati in colaborare cu Organizatia Natiunilor Unite au determinat-o sa nu mai fie ingrijorata de propriile probleme din viata de zi cu zi si sa aprecieze mai mult lucrurile bune din viata ei.

"Am avut o perioada in care eram ocupata cu propriile mele probleme si griji. Apoi, am calatorit in acele zone unde exista victime ale minelor de razboi, am mers pentru prima data intr-o zona de razboi si am vazut acolo oameni care aveau cu adevarat nevoie de ajutor. Cunosti oameni care nu mai stiu unde se afla parintii lor sau copiii lor si care nu au suficienta hrana. Apoi, te trezesti dintr-o data si iti dai seama cat de norocos esti si iti dai seama ca grijile tale nu reprezinta nimic in comparatie cu problemele acelor oameni", a declarat Angelina Jolie.

"Nu iti mai faci griji pentru tine, iti faci griji pentru ceilalti si, astfel, evoluezi ca om. Asta m-a ajutat sa scap de falsele griji din mintea mea. Si te face sa ai o viata fericita. Sa fii in slujba celor din jur creeaza o viata mai fericita", a adaugat actrita americana.

Angelina Jolie spune, de asemenea, ca nu crede ca oamenii se nasc rai, considerand mai degraba ca personalitatile lor sunt modelate de alegerile pe care acestia le fac in vietile lor.

"Putem sa alegem in privinta felului in care reactionam fata de lucrurile care ni se intampla in viata, putem sa alegem daca sa permitem sau sa nu permitem acelor lucruri sa ne schimbe. Putem sa devenim mistuiti de ura si de intuneric sau putem sa ne recastigam umanitatea cumva sau sa facem pace cu acele lucruri si sa invatam cate ceva despre noi insine", a declarat vedeta americana intr-un interviu acordat revistei Psychologies.

Citeste si:
Bolile oamenilor pe care le poate face și câinele tău
Bolile oamenilor pe care le...

La numai 38 de ani, Jolie, premiata cu Oscar si desemnata actrita cel mai bine platita de la Hollywood in 2009, 2011 si 2013, a fost si ambasador al bunavointei pentru Inaltul comisariat pentru refugiati din cadrul ONU.

In aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, intrucat actrita americana a dovedit in ultimul deceniu, de cand a devenit ambasadoare a bunavointei pentru UNHCR, un angajament exceptional fata de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat in ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor initiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea intreaga. Angelina Jolie, care a detinut titlul de ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 pana in aprilie 2012, a vizitat in aceasta perioada peste 40 de tabere de refugiati pe plan mondial.

Citeste si:
Probleme pentru Oana Moșneagu și Vlad Gherman, înainte de nuntă! Ce...
Probleme pentru Oana Moșneagu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.