LifeStar 6 Iunie 2014 17:56
Cei mai fideli dintre fanii serialului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones" vor putea sa invete in curand limba imaginara dothraki - folosita de unele personaje din aceasta productie a postului HBO - la fel ca oricare alta limba straina, precum rusa si hindi.

Aceasta limba speciala, inventata de lingvistul David Peterson pentru serialul-cult "Urzeala tronurilor" difuzat de HBO, va avea, incepand din 7 octombrie, propria metoda de predare, cu liste de vocabular, gramatica si pronuntie.

In cultura dothraki, total dedicata cailor, "orice ai face, nu trebuie niciodata sa ii spui unui razboinic dothraki ca este un «ifak» («pieton»)", explica un comunicat emis de editura Living Language si HBO Global Licensing, parteneri in acest proiect editorial. Limba dothraki este vorbita in serial de tribul condus de printesa cu parul alb Daenerys, aflata in exil, care incearca sa recucereasca Tronul de Fier din regatul ei natal.

Metoda de predare a limbii dothraki, care va fi disponibila in format tiparit, pe CD, sub forma unei aplicatii pentru dispozitive mobile, dar si in cadrul unor cursuri pe internet, este supravegheata de creatorul acestei limbi, care afirma ca ea "il va transforma pe fiecare «arakh» intr-un «zhavvorsa»", fara sa ofere insa traducerea acestor termeni.

Inspirat din seria de romane "Cantec de gheata si foc/ A Song of Ice and Fire", de George R. R. Martin, serialul original HBO "Urzeala tronurilor" are o actiune centrata vag in secolul al XV-lea, intr-un regat fictiv numit Westeros. Magicul, epicul si fantasticul vin in completarea actiunii din "Urzeala tronurilor".

Serialul "Game Of Thrones" a fost recompensat cu numeroase premii internationale, inclusiv un Glob de Aur si un premiu Emmy, castigate de Peter Dinklage la categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Cel de-al patrulea sezon al serialului "Urzeala tronurilor" a avut premiera in Romania pe 7 aprilie pe postul HBO.

Seria "Cantec de gheata si foc" ("A Song of Ice and Fire") este o fantezie epica scrisa de romancierul si scenaristul american George R. R. Martin. Scriitorul a inceput sa lucreze la aceasta serie in 1991, primul volum fiind publicat in 1996. Planificata initial ca trilogie, seria cuprinde pana in prezent cinci romane publicate si inca doua aflate in stadiul de proiect. Romanele din aceasta serie au fost traduse in peste 20 de limbi si s-au vandut in peste 24 milioane de copii doar in America de Nord.

Citeste si:
Jojo, în lacrimi în mediul online. Ce declarații a făcut despre...
Jojo, în lacrimi în mediul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.