LifeStar 31 Mai 2014 14:12
Afisul lungmetrajului "Roxanne", de Valentin Hotea, a fost premiat la gala Golden Trailer Awards, cea mai prestigioasa competitie a marketingului de film din lume, care s-a desfasurat vineri, la Los Angeles, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Pentru afisul lungmetrajului "Roxanne", casa romaneasca de trailere Good Hands a primit doua nominalizari la editia din acest an a Golden Trailer Awards, la categoriile "Most Original Poster" si "Best Foreign Poster".

La gala care s-a desfasurat vineri, la Teatrul Saban din Los Angeles, California, afisul filmului romanesc "Roxanne" a fost marele castigator la sectiunea "Best Foreign Poster", transmite MEDIAFAX.

Filmul "Roxanne", regizat de Valentin Hotea si produs de Hi Film, a fost lansat in cinematografele din Romania pe 11 octombrie 2013.

Good Hands este singura casa de trailere din Europa Centrala si de Est nominalizata pentru a doua oara consecutiv la Golden Trailer Awards. Good Hands a fost nominalizata si in 2013 la Golden Trailer Awards, la categoria "Most Original Poster", pentru afisul filmului "Domestic", regizat de Adrian Sitaru si produs de 4 Proof Film, potrivit unui comunicat remis de reprezentantii companiei.

"Acest lucru a fost posibil atat datorita materialului cu care s-a lucrat, «Roxanne» fiind o puternica drama familiala, cu personaje bine construite si interpretate, cat si felului in care am colaborat cu echipa Hi Film - Ada Solomon, Catalin Anchidin, Ilinca Belciu - si cu regizorul Vali Hotea. Au fost foarte importante increderea si libertatea pe care ei ni le-au acordat din faza de concept si artwork pana la sedinta foto si executia finala", a declarat Liviu Neagoe, creative partner la Good Hands.

Golden Trailer Awards este cea mai prestigioasa competitie a marketingului de film din lume, echivaland cu premiile Oscar. De-a lungul timpului, din juriu au facut parte vedete precum Quentin Tarantino, Guy Ritchie, Pedro Almodovar, Benicio Del Toro, Ben Stiller, Eli Roth si Glenn Close.

"Prezenta in randul nominalizatilor la ceea ce americanii numesc «Oscarul film marketing-ului mondial» spune multe despre lumea filmului romanesc. Nu doar ca filmele noastre cuceresc festivalurile lumii, prin selectii oficiale si trofee aduse acasa, dar tot ele furnizeaza baza de plecare catre un audiovizual puternic si corect pentru o campanie solida de film marketing", a adaugat Liviu Neagoe.

Citeste si:
Barbra Streisand si Steven Spielberg, premiati de Barack Obama
Barbra Streisand si Steven...

"Roxanne" spune povestea lui Tavi Ionescu (38 de ani), caruia inca ii place sa copilareasca. El isi imparte viata intre grafica pe calculator, o mama bolnava si Oana, care inca spera ca el sa se implice in relatia lor. Pentru Tavi, insa, totul se va complica din ziua in care se hotaraste sa-si ceara dosarul de la Securitate. "Roxanne" este o poveste despre prietenie, tradare si curaj. Inspirat din experienta personala a regizorului, filmul vorbeste despre consecintele unor greseli din trecut care ne afecteaza viata de acum, dar si vietile generatiilor viitoare.

Din distributia filmului fac parte actorii Serban Pavlu, Diana Dumbrava, Mihai Calin, Valeria Seciu, Adrian Vancica, Anghel Damian si Corina Moise. Scenariul filmului este scris de Ileana Muntean si Valentin Hotea, iar imaginea poarta semnatura lui Alexandru Sterian.

Citeste si:
Poliția Română, acuzată de rasism. Cum a „reparat” afișul în care...
Poliția Română, acuzată de...

Valentin Hotea a absolvit facultatea de regie de film la UNATC Bucuresti, in 1995, si a regizat mai multe videoclipuri, spoturi publicitare si scurtmetraje, printre care "Marea aventura", "Meditatia", documentarul "Lucy Castle-Hotea", filmul TV "Calatorie de vis", primele episoade din serialul "Fetele marinarului", dar si miniseria "Serviciul omoruri".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.