LifeStar 28 Mai 2014 14:05
Robert De Niro este naratorul unei productii a postului HBO, un documentar pe care starul hollywoodian l-a realizat despre tatal sau homosexual, artistul abstract Robert De Niro Sr.

Actorul este renumit pentru discretia pe care o pastreaza asupra vietii sale private, insa acest documentar, intitulat "Remembering the Artist: Robert De Niro Sr.", reprezinta o ocazie rara pentru el de a prezenta publicului larg o serie de amintiri despre tatal sau.

Starul de cinema, in varsta de 70 de ani, este naratorul acestui proiect TV care descrie viata tatalui sau, un homosexual declarat.

Robert De Niro Sr., care a murit in 1993 din cauza unui cancer de prostata, a fost un pictor expresionist abstract, ale carui opere au marcat scena artistica postbelica din Statele Unite.

A avut succes in anii '40 si '50, dar odata cu trecerea timpului, stilul sau artistic a devenit demodat, iar dupa aparitia curentului pop-art din anii '60, De Niro Sr. a inceput sa intampine dificultati financiare.

"Am simtit ca trebuia sa fac acest lucru. M-am simtit obligat. Era responsabilitatea mea de a face un documentar despre el", a declarat celebrul actor intr-un interviu acordat revistei Out. Documentarul a fost editat de Thelma Schoonmaker, o veche colaboratoare a renumitului regizor Martin Scorsese.

Desi Robert De Niro doreste sa aduca un omagiu tatalui sau prin intermediul acestui proiect TV, cei doi au locuit destul de putin timp impreuna, intrucat parintii actorului au divortat atunci cand acesta avea varsta de trei ani.

"Nu eram genul de tata si fiu care jucau baseball impreuna, dupa cum puteti sa banuiti. Insa a existat o legatura puternica intre noi", spune actorul. Starul filmului "Taurul furios" este si protogonist in acest documentar si devine foarte emotionat atunci cand lectureaza jurnalele tatalui sau, care dezvaluie faptul ca parintii lui s-au despartit atunci cand De Niro Sr. a inteles ca era homosexual.

"Facea parte din acea generatie si locuia intr-un oras mic", a declarat actorul, vorbind despre trecutul tatalui sau. "Eu nu prea eram la curent cu aceste lucruri. Mama mea nu prea voia sa vorbeasca despre anumite lucruri in general si, de la o anumita varsta, oricum nu mai esti interesat de ele", a adaugat actorul.

Citeste si:
Serialul Game of Thrones va continua pe HBO
Serialul Game of Thrones, din...

De Niro spune ca regreta insa faptul ca nu a vorbit mai des cu tatal sau.

"Imi doresc sa fi vorbit mai mult cu el", spune starul de cinema, referindu-se la faptul ca tatal sau era homosexual. "Pentru copiii mei. Pentru ca vreau ca ei sa se opreasca o secunda si sa inteleaga ca, uneori, trebuie sa faci lucrurile chiar atunci, nu sa le lasi pentru mai tarziu, pentru ca acel «mai tarziu» ar putea sa insemne peste 20 de ani si atunci ar putea sa fie prea tarziu", a declarat Robert De Niro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.