LifeStar 26 Mai 2014 18:02
Lungmetrajul de animatie "Regatul de gheata/ Frozen", produs de studiourile Disney, ocupa pozitia a cincea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile, la nivel mondial.

Dupa ce a obtinut incasari de 6,7 milioane de dolari in Japonia, la sfarsitul saptamanii trecute, "Regatul de gheata" a urcat pe pozitia a cincea in topul filmelor cu cele mai mari vanzari de bilete din toate timpurile.

Pe primul si al doilea loc in box office-ul mondial se situeaza filmele regizate de James Cameron "Avatar" (2,78 miliarde de dolari), "Titanic" (2,18 miliarde de dolari), urmate de "Razbunatorii/ The Avengers" (1,51 miliarde de dolari), pe locul al treilea, si "Harry Potter si Talismanele Mortii: Partea 2/ Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2" (1,34 de miliarde de dolari), pe locul al patrulea, transmite MEDIAFAX.

Lungmetrajul "Regatul de gheata/ Frozen" este, totodata, filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 1,21 de miliarde de dolari.

Pelicula animata "Frozen", inspirata de basmul "Craiasa Zapezilor", spune povestea unei printese scandinave care trebuie sa se impace cu sora ei cea mare. Aceasta din urma, devenita regina, are puterea de a transforma in gheata tot ce atinge cu mainile si declanseaza din greseala o iarna aspra care ameninta sa distruga intregul regat.

Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animatie la cea de-a 41-a gala Annie Awards, din Los Angeles, distinctii ce recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune.

De asemenea, "Regatul de gheata/ Frozen" a primit premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun cantec (Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez).

Citeste si:
Meghan Markle va produce un serial Netflix pentru a inspira...
Meghan Markle va produce un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.