LifeStar 22 Mai 2014 17:52
Printul Philip, sotul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, in varsta de 92 de ani, a suportat marti o operatie "minora" la mana dreapta.

Ducele de Edinburgh, titlul sau oficial, a aparut miercuri cu un bandaj pe mana dreapta, in timpul unui angajament oficial al familiei regale, intr-o clinica londoneza, dar nu parea sa fie afectat din cauza acelei interventii chirurgicale, glumind, asa cum ii sta in obicei, cu interlocutorii sai.

"Ducele a suportat o interventie minora la mana dreapta", a precizat un purtator de cuvant al casei regale britanice, adaugand ca operatia a avut loc marti dimineata, "in palatul Buckhingham", conform MEDIAFAX.

Potrivit acelei surse, sotul reginei britanice, care poarta "un bandaj de protectie", isi va continua, asa cum era prevazut, angajamentele oficiale.

Inzestrat multa vreme cu o energie ce parea inepuizabila, printul Philip a fost spitalizat de patru ori incepand cu sfarsitul anului 2011, in special pentru o artera coronara obturata si pentru o infectie urinara. In iunie 2013, printul britanic a suportat o operatie "exploratorie", realizata sub anestezie generala, la nivelul abdomenului.

Renumit pentru caracterul sau aspru si pentru predispozitia pentru gafe, printul Philip o sprijina insa fara rezerve pe regina Elizabeth a II-a de cand aceasta a urcat pe tron, in 1952, iar constanta pe care a dovedit-o in acest rol de adjunct fidel i-a adus simpatia supusilor britanici.

Printul Philip urmeaza sa o insoteasca pe regina pentru o vizita de stat in Franta, intre 5 si 7 iunie, cu ocazia celei de-a 70-a aniversari de la Debarcarea din Normandia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.