LifeStar 17 Mai 2014 14:21
Jurnalista Barbara Walters, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seara la un post de televiziune, s-a retras din activitate, vineri, punand astfel capat unei cariere prestigioase care s-a intins pe durata a 53 de ani.

In varsta de 84 de ani, Barbara Walters, o veritabila legenda a televiziunii americane, si-a luat la revedere de la telespectatori in cadrul show-ului "The View", talk show-ul ei matinal pe care l-a creat in 1997, dupa ce, anterior, devenise deja celebra relatand o serie de evenimente celebre, precum vizita istorica facuta de presedintele Richard Nixon in China in 1972, si intervievase cateva generatii de celebritati si lideri politici mondiali, inclusiv pe actualul presedinte american, Barack Obama.

Barbara Walters, care a castigat de-a lungul anilor mai multe premii Emmy, a glumit in ultima ei emisiune in direct, spunand ca, de acum inainte, va avea suficient timp la dispozitie pentru a-si face injectii cu botox si pentru a participa la deschiderile oficiale ale unor supermarketuri. Intr-o nota mai serioasa, renumita jurnalista americana a spus ca la finalul carierei sale se mandreste cel mai mult cu faptul ca foarte multe femei lucreaza in prezent in televiziune.

"Daca am facut cu adevarat ceva care sa ajute femeile, atunci aceasta este mostenirea pe care o las in urma mea", a spus Barbara Walters. "Cine stie ce ne aduce viitorul? Poate ca in loc de «la revedere» ar trebui sa va spun «à bientot» («pe curand» in limba franceza, n.r.)", a completat aceasta.

Mai multe jurnaliste de marca au fost alaturi de Barbara Walters in ultima ei emisiune pentru a saluta realizarile celebrei prezentatoare americane. Fostul secretar de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, a fost prezenta si ea in emisiune, alaturi de actorul Michael Douglas si de realizatoarea TV Oprah Winfrey.

"La fel ca toata lumea, vreau sa iti multumesc pentru ca ai fost un pionier, in absolut toate sensurile acestui termen", a declarat Oprah Winfrey. "Ai fost prima care a deschis o usa, care a doborat o bariera, care a pavat drumul pe care noi pasim acum", a adaugat ea.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Emisiunea de vineri a reprezentat punctul culminant al unei serii de evenimente dedicate prezentatoarei Barbara Walters, desfasurate pe durata unei saptamani intregi. Printre aceste evenimente s-a aflat si o reuniune organizata la New York, la care au participat fostul primar newyorkez Rudy Giuliani, cineastul Woody Allen si editorul-sef al revistei Vogue America, Anna Wintour.

Totodata, cladirea in care se afla postul de televiziune ABC, o unitate a grupului Walt Disney Co., a primit numele prezentatoarei Barbara Walters. Actuali si fosti coprezentatori ai emisiunii "The View" s-au reunit joi, pentru a saluta cariera celebrei jurnaliste americane. De asemenea, postul ABC a difuzat vineri seara o emisiune speciala sub forma unei retrospective de doua ore, care a prezentat povestea vietii si carierei acesteia.

Citeste si:
Ce își dorește Mara Bănică de la 2024. Jurnalista are planuri mari:...
Ce își dorește Mara Bănică de...

Barbara Walters a anuntat ca se va retrage din activitate in 2013 si a spus ca decizia era una de ordin personal. Anuntul ei a venit dupa o serie de probleme de sanatate din ultimii ani, care au inclus o contuzie severa, dupa ce jurnalista a lesinat in resedinta ei si s-a lovit in zona capului, varicela si o operatie pe cord in 2010.

Barbara Walters, care a intervievat pe parcursul carierei sale cateva sute de vedete din showbiz si personalitati din alte domenii, a devenit, in 1976, prima femeie din lume care a prezentat un buletin informativ de seara la o televiziune.

Si-a inceput cariera in 1961, la NBC, unde era coprezentatoare a emisiunii matinale "Today", inainte de a se alatura echipei de la ABC in 1976. Pentru aceasta televiziune a fost coprezentatoare a emisiunii "20/20" si a lansat apoi "The View", in 1997.

Citeste si:
De ce a decis Oana Lis să se retragă din televiziune: „Mă prinsese...
De ce a decis Oana Lis să se...

De-a lungul anilor, Barbara Walters a realizat peste 800 de interviuri, inclusiv cu personalitati politice precum Fidel Castro, Anwar Sadat, Menahem Beghin, Boris Eltin, Bashar al-Assad si toti presedintii si primele doamne din Statele Unite ale Americii, incepand cu administratia Richard Nixon si pana in prezent.

Margaret Thatcher, Indira Gandhi, Vladimir Putin, Saddam Hussein, dar si Katharine Hepburn, Anna Wintour, Michael Jackson, Harrison Ford, Tom Cruise si Angelina Jolie s-au aflat, de asemenea, pe lunga lista de celebritati intervievate de Barbara Walters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.