LifeStar 10 Mai 2014 13:00
Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes (14 - 25 mai) este una a exceselor.

12.000: numarul de profesionisti care participa la "marché du film", cea mai mare piata de film din lume, informeaza MEDIAFAX.

4.580: numarul de jurnalisti care acopera evenimentul. Pentru comparatie, acest numar a fost de 700 la editia din 1966.

1.700: numarul de lungmetraje vizionate de organizatorii festivalului, dintre care doar 18 vor concura pentru trofeul Palme d'Or si doar 20 au fost retinute pentru sectiunea dedicata tinerelor talente Un Certain Regard.

400: numarul aproximativ al amprentelor facute de artista Nadine Seul care, in fiecare an, cere vedetelor de pe Croazeta sa isi lase amprentele intr-un bloc de argila, efectuand apoi mulaje din otel care decoreaza Walk of Fame din jurul Palais des Festivals.

60: lungimea exprimata in metri a celebrului covor rosu care acopera nu mai putin celebrele 24 de trepte ale Palais des Festival, urcate si coborate de zeci de ori pe zi de reprezentantii industriei cinematografice, in costume si rochii elegante, inainte de proiectiile filmelor din competitie sau din sectiunile paralele.

19: numarul de ace din frunza de palmier, fabricate din aur de 18 carate, din trofeul Palme d'Or. Acest aur este obtinut prin metode echitabile in acest an, a precizat casa elvetiana Chopard, care creeaza celebrul trofeu, plasat pe un cristal de stanca.

8: fericitii regizori care au castigat de doua ori recompensa suprema (trofeul Palme d'Or): Francis Ford Coppola, Shohei Imamura, Billie August, Emir Kusturica, fratii Dardenne, Michael Haneke si, la inceputurile istoriei festivalului, suedezul Alf Sjöberg.

4: numarul de ani in care festivalul nu a putut fi organizat: in 1939, cand trebuia sa debuteze, din cauza razboiului; in 1948 si 1950, din lipsa banilor; in 1968, cand a fost intrerupt de evenimentele din mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.