LifeStar 9 Mai 2014 12:45
Resedinta Manoir de Ban, situata in comuna Corsier-sur-Vevey, din Elvetia, unde Charlie Chaplin si-a petrecut ultimii 25 de ani din viata, va fi transformata in muzeu, cu ajutorul unei investitii de 40 de milioane de lire sterline (48,6 milioane de euro).

Manoir de Ban, o proprietate intinsa pe o suprafata de 14 hectare, aflata in prezent in paragina, a fost cumparata de o firma de investitii din Luxemburg in 2008.

Charlie Chaplin a locuit in casa Manoir de Ban, situata pe malul lacului Geneva, pana la moarte, survenita in anul 1977. Proiectul noului muzeu, ale carei porti se vor deschide in 2016, a fost sustinut de trei dintre cei 11 copii ai lui Chaplin, Michael, Eugene si Victoria.

"Obisnuiam sa joc fotbal aici, pe pajiste, impreuna cu tatal meu. Era o viata de familie foarte frumoasa, era o casa mare pentru toata familia", a spus Eugene Chaplin, nascut in 1953 in aceasta casa.

Charlie Chaplin s-a mutat in Elvetia in anii '60, dupa ce a fost acuzat de simpatii comuniste in perioada "vanatorii de vrajitoare" din acea vreme, initiata de presedintele american Joseph McCarthy (1908 - 1957).

Casa va pastra intocmai aspectul pe care il avea in timpul in care a fost locuita de actor si de familia acestuia.

Charles Spencer Chaplin, unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea, s-a nascut la Londra in 1889 intr-o familie saraca. In adolescenta a inceput sa joace in musicaluri, in cartierul londonez Soho, apoi a devenit actor de film.

Pe 2 februarie 1914, in urma cu un secol, in scurtmetrajul mut "Lupta pentru existenta/ Making a Living", primul sau film de cinema, Charlie Chaplin a interpretat pentru prima data personajul vagabondului Charlot, care l-a facut celebru in lumea intreaga. Personajul, despre care Chaplin a spus ca a fost creat intamplator, intr-o zi ploioasa, la studiourile Keystone, a aparut pentru prima data intr-un lungmetraj in productia cinematografica "Kid Auto Races at Venice" si pentru ultima oara in "Modern Times" din 1936. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara "Luminile orasului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" si "Dictatorul/ The Great Dictator".

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.