LifeStar 6 Mai 2014 17:15
Unii dintre rapperii americani, provenind in special de pe coasta de est, au vocabulare mai bogate decat cel al dramaturgului britanic William Shakespeare.

Limbajul rap are adeseori reputatia de a fi mai degraba "inflorit" decat "variat". Este un cliseu, afirma graficianul si analistul de date american Matt Daniels, care a dorit sa infirme acea teorie, scrie un blog al publicatiei franceze Le Monde, citat de MEDIAFAX.

El a plecat de la premisa ca William Shakespeare a avut cel mai bogat vocabular din lume, cu 28.829 de cuvinte unice folosite in intreaga sa opera literara. Pe site-ul sau, Matt Daniels a folosit aceste date pentru a determina marimea vocabularelor utilizate de 85 dintre cei mai prolifici rapperi. El a comparat numarul de cuvinte unice din primele 35.000 de versuri ale rapperilor cu primele 5.000 de cuvinte din sapte piese de Shakespeare si cu primele 35.000 de cuvinte din romanul clasic "Moby Dick" de Herman Melville.

Rezultatul a fost unul surprinzator: 15 rapperi l-au depasit pe autorul piesei "HamletMai multi rapperi au vocabulare mai bogate decat cel al lui Shakespeare", celebru pentru bogatia vocabularului sau.

Astfel, cu 7.392 de cuvinte unice, rapperul Aesop Rock a ocupat primul loc, cu peste 2.000 de cuvinte unice mai mult decat cele folosite de Shakespeare. Pe locul al doilea s-a clasat rapperul GZA, membru al grupului Wu-Tang Clan, iar pozitia a treia a revenit rapperului Kool Keith.

Outkast, Nas si Beastie Boys l-au intrecut la mica distanta pe dramaturgul britanic, din acest punct de vedere, in timp ce Drake si Jay-Z au obtinut rezultate usor mai mici decat Shakespeare.

In schimb, la coada clasamentului s-au situat nume mari din rapul actual, precum Snoop Dog, 2Pac, Kanye West si Lil Wayne.

Cantaretele de rap, precum Nicki Minaj, Missy Elliott si Lil Kim, nu au reusit nici ele sa intreaca diversitatea de vocabular a lui Shakespeare.

Traditionala infruntare dintre rapperii de pe coasta de est si cei de pe coasta de vest din Statele Unite a fost castigata de cantaretii din prima categorie.

Citeste si:
Keanu Reeves: mituri si adevaruri despre renumitul actor
Keanu Reeves: mituri si...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.