LifeStar 6 Mai 2014 11:07
Dennis Rodman afirma ca l-a vazut in ianuarie, in Coreea de Nord, pe unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, executat in decembrie de catre regim.

Intr-un interviu pentru revista americana DuJour, sportivul, cunoscut pentru stilul sau excentric, il ridica in slavi pe Kim Jong-un, "prietenul (sau) pe viata", pe care l-a vizitat de cel putin patru ori in decurs de un an, ultima data in ianuarie.

"Ultima data cand am fost acolo, cand se spunea ca si-a omorat prietena, ca l-au ucis pe unchiul sau si l-au aruncat la caini, acestia se aflau chiar alaturi de mine", afirma Dennis Rodman, citat de MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalista daca vorbeste frumos despre Jang Song-thaek, fostul numar doi al regimului, eliminat de catre nepotul sau in decembrie, Rodman raspunde "era in picioare chiar acolo".

In acest interviu, sportivul a reafirmat ca Kim Jong-un doreste sa-l intalneasca pe presedintele american Barack Obama si ca nu intentioneaza sa foloseasca bomba atomica.

Jang Song-thaek, considerat mentorul tanarului lider nord-coreean, a fost arestat, judecat sumar si executat pe 12 decembrie, in cadrul unei epurari considerate cea mai importanta schimbare politica din Coreea de Nord de la instalarea la putere a lui Kim Jong-un, la sfarsitul lui 2011. Executia acestuia a fost confirmata de catre regim.

Coreea de Nord, care a procedat la trei teste nucleare, efectueaza pregatiri care sugereaza ca ar putea sa treaca foarte curand la al patrulea test, potrivit unor oficiali americani.

Rodman, cunoscut atat prin stilul sau excentric, tatuaje, piercing-uri, frizuri multicolore, cat si pentru cele cinci titluri NBA, a fost foarte criticat in Statele Unite dupa ce a efectuat recent o vizita in Coreea de Nord, impreuna cu alte vedete din campionatul nord-american de baschet.

La intoarcerea din ultimul sejur la Phenian, el s-a internat intr-o clinica specializata in probleme de alcoolism, o adictie pe care fostul jucator de baschet o recunoaste. "Am fost intotdeauna un petrecaret. Beau pentru ca-mi fac griji", a spus e

Citeste si:
Kim Jong-Un a ordonat executarea unui oficial
Kim Jong-Un a ordonat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.