LifeStar 5 Mai 2014 10:02
Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuti solisti rock din Romania, va fi operat, pe 9 mai, pentru extirparea unei tumori cerebrale, a anuntat muzicianul Adrian Ordean, pe contul sau de pe platforma de socializare Facebook.

"Colegul si prietenul meu Leo Iorga trebuie sa se supuna unei operatii in regim de urgenta pe data de 9 mai 2014. Operatia are ca scop extirparea unei tumori cerebrale", a scris Adrian Ordean, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca Leo Iorga mai are nevoie de 8.000 de euro pentru aceasta interventie chirurgicala.

Totodata, pe Facebook a fost creata pagina "Alaturi de Leo Iorga", pe care a fost lansata o campanie de strangere de fonduri pentru Leo Iorga.

"Leo Iorga, unul dintre cei mai iubiti solisti rock de la noi, are nevoie de ajutorul nostru - al colegilor, al prietenilor, al fanilor, al oamenilor cu suflet. Dupa ce in urma cu trei ani a invins cancerul la plaman, revenindu-si destul de repede dupa interventia chirurgicala la care a fost supus - gratie unei echipe de medici profesionisti - acum Leo se confrunta din nou cu aceasta boala. Trebuie sa fie operat urgent, in 9 mai 2014, pentru a i se extirpa o tumora pe creier (...)", se spune pe pagina "Alaturi de Leo Iorga".

Pe aceeasi pagina de Facebook a fost postat si un cont in care cei interesati pot face donatii.

Leo Iorga va fi operat pe 9 mai la Spitalul Monza - Brain Institute din Bucuresti, au declarat, pentru MEDIAFAX, apropiati ai artistului.

Leo Iorga s-a nascut la Arad, in 1964. A inceput sa cante la 14 ani ca tobosar (1978) in trupa liceului "Ioan Slavici" (1980-1982). A cantat la trupa Hidro Grup 8 ca tobosar si solist. Pana in 1985 a colaborat cu grupul Pacific, iar din 1985 pana in 1987 a cantat cu grupul Sui Generis din Arad. In 1988 a devenit lider vocal al grupului Cargo, lansand hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gara" si "Erata".

Din toamna lui 1988 pana in 1996 a fost lider vocal al grupului Compact, care ii avea la momentul respectiv in componenta si pe Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia si Lelut Vasilescu. In aceasta formula, Compact a lansat hiturile "Singur in noapte", "Ma voi intoarce", "Sa te gandesti la mine", "Toamna in sufletul meu", "Trenul pierdut", "Ploaia" si "Cine esti tu oare?".

Citeste si:
Trupul neinsufletit al lui Leo Iorga va fi depus luni la Casa...
Trupul neinsufletit al lui...

Cu Leo Iorga solist vocal trupa Compact a cantat la festivalul "Mitt Ein Ander" la Berlin, in 1989, si a avut trei turnee in Republica Moldova (in 1988, 1990, 1992). In 1990, formatia a participat la turneul "British Rock for Romania", alaturi de trupele Crazy Head, Jesus Jones, Skin Games. In 1991, Compact cu Leo Iorga au cantat la Festivalul Mamaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.