LifeStar 4 Mai 2014 10:59
Printul Albert al II-lea de Monaco si cele doua surori ale sale, printesele Caroline si Stéphanie, au criticat filmul "Grace of Monaco", un lungmetraj despre viata mamei lor, Grace Kelly, afirmand despre pelicula care va deschide Festivalul de la Cannes ca este "o farsa".

Printul Albert, suveranul principatului Monaco, si cele doua surori ale sale au afirmat recent ca filmul "Grace of Monaco", care va fi proiectat in deschiderea Festivalului de la Cannes, pe 14 mai, este bazat pe "referinte istorice eronate si indoielnice".

"Trailerul pare o farsa si confirma natura complet fictiva a acestui film. Familia princiara nu doreste sa fie asociata in niciun fel cu acest film care nu reflecta realitatea si regreta ca istoria sa a fost folosita incorect, in scopuri pur comerciale", a afirmat familia princiara monegasca, intr-o declaratie de presa, scrie MEDIAFAX.

In declaratia de presa se mai spune ca regizorul filmului "Grace of Monaco", Olivier Dahan, a refuzat sa tina cont de observatiile venite din partea Palatului regal, ceea ce "pune sub semnul intrebarii intregul scenariu si personajele din film".

Pe de alta parte, Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, a aparat dreptul la "licenta poetica" pe care il promoveaza "acest eveniment cinematografic".

"Cannes apara dreptul la licenta poetica. Acest lungmetraj nu este un film biografic in sensul strict al termenului, de la viata catre moarte, ci expresia dreptului oricarui artist la licenta poetica", a declarat vineri Thierry Frémaux pentru AFP.

Filmul urma sa fie lansat in cinematografe in luna noiembrie, insa a fost selectat pentru a fi proiectat in deschiderea Festivalului International de Film de la Cannes, pe 14 mai, in afara competitiei oficiale.

Conform revistei Variety, producatorul Harvey Weinstein intentioneaza sa nu acorde drepturile de distributie a filmului in Statele Unite, dupa ce s-a declarat nemultumit de varianta finala a acestuia.

Citeste si:
Hotelul Carlton din Cannes își scoate la licitație mobilierul!
Hotelul Carlton din Cannes...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.