LifeStar 3 Mai 2014 11:53
Compania Nerd Corps Entertainment a inceput productia la un serial de animatie cu grafica generata pe computer inspirat din seria de romane "George Greenby" scrise de astrofizicianul britanic Stephen Hawking si fiica sa, Lucy Hawking, informeaza variety.com.

Aceasta companie din Vancouver, specializata in productii de animatie, va produce un serial de televiziune ce va include 26 de episoade de cate 30 de minute, creat sub forma unui show TV de aventuri care va avea si accente comice.

Noul serial va aborda o serie de subiecte stiintifice din domeniul fizicii prin intermediul aventurilor traite de un baietel in varsta de 11 ani, George Greenby, si de cea mai buna prietena a lui, Annie Bellis. Ei vor explora universul si minunile acestuia, calatorind prin spatiu si timp, insotiti de Cosmos, un supercomputer care are "probleme de atitudine" atunci cand trebuie sa fie pus in functiune.

Lucy si Stephen Hawking au declarat: "Aceasta misiune comuna cu Nerd Corps Entertainment reprezinta o oportunitate cu adevarat interesanta pentru a-i face pe tinerii telespectatori sa devina interesati de stiinta, prin intermediul unui divertisment ce include efecte vizuale spectaculoase si prin intermediul unor povesti pline de dramatism. Suntem incantati sa lucram cu Nerd Corps si abia asteptam sa producem impreuna acest serial".

Totodata, compania canadiana intentioneaza sa creeze o platforma multimedia, pentru ca telespectatorii noului serial sa se informeze despre noile descoperiri stiintifice si dincolo de micul ecran.

Stephen Hawking, care se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

Citeste si:
Cum să faci compania ta o destinație de top pentru tinerii din...
Cum să faci compania ta o...

Fostul sef al catedrei de matematica de la Universitatea Cambridge, un post detinut in trecut si de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat in trecut din cauza comentariilor sale despre religie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.