Regizorul american Steven Spielberg va asigura regia unui film care va avea la baza un cunoscut roman pentru copii, intitulat "The BFG", scris in 1982 de autorul britanic Roald Dahl.

Romanul "The BFG" (acronim de la Big Friendly Giant) prezinta povestea unei fetite, Sophie, care este rapita de un urias bland. Acesta strabate satele si orasele in timpul noptii si "sufla" vise in urechile copiilor care dorm. Uriasul o ia pe fetita in tara lui misterioasa, unde traiesc alti uriasi, dar acestia sunt foarte rai. Apoi, Sophie si uriasul cel bland vor pleca la razboi, pentru a apara Anglia de acei monstri antropofagi, care si-au pus in minte sa devoreze in fiecare noapte copiii din lumea intreaga, informeaza variety.com, citat de MEDIAFAX.

Studiourile DreamWorks au achizitionat drepturile de ecranizare a romanului in anul 2010.

Melissa Mathison, care a colaborat cu Steven Spielberg la filmul "E.T.", va scrie scenariul pentru acest proiect cinematografic.

Filmarile vor debuta in primul trimestru al anului 2015, iar filmul va fi lansat pe marile ecrane in 2016.

Steven Spielberg are o agenda de lucru foarte incarcata in aceasta perioada. Cineastul american va lucra din nou cu Tom Hanks, la un thriller produs de DreamWorks, ale carui filmari vor incepe in luna septembrie. Acel lungmetraj, al carui titlu nu a fost deocamdata ales, va spune povestea - inspirata din fapte reale - unui avocat american angajat de CIA in timpul Razboiului Rece.

Alte proiecte regizorale aflate pe agenda de lucru a cineastului american sunt thrillerul SF "Robocalypse" si drama istorica "Montezuma".

Steven Spielberg a castigat Oscarul pentru cel mai bun regizor cu drama din 1998 "Salvati soldatul Ryan". Pentru rolul capitamului John H. Miller interpretat de Tom Hanks in acest film, actorul american a fost nominalizat si el la Oscar.

In cei 40 de ani de cariera, Steven Spielberg a regizat 27 de filme, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale. Dintre acestea fac parte "Duel pe autostrada/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, thrillerul "Falci/ Jaws" (1975), "Intalnire de gradul trei" (1977), "Indiana Jones si Cautatorii arcei pierdute" (1981), "E.T. Extraterestrul" (1982), "Culoarea purpurie" (1985). Printre productiile sale din anii '90 se disting celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" si "Lista lui Schindler", dar si "Salvati soldatul Ryan" (1998). Filmul biografic "Lincoln" (2012) i-a adus actorului britanic Daniel Day-Lewis cel de-al treilea premiu Oscar din cariera, castigat in 2013.

Citeste si:
Spielberg vrea ca filmele produse de platformele de streaming,...
Spielberg vrea ca filmele...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.