Rujul carmin, care era preferat de actrita Marilyn Monroe, a fost desemnat cel mai emblematic trend de frumusete din toate timpurile.

Marilyn Monroe a folosit acest ruj in anii '50 si '60 ai secolului trecut si l-a facut celebru in filmul "Sapte ani de casnicie" (1955), de Billy Wilder, informeaza dailymail.co.uk, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, recent, compania MAC Cosmetics a creat o colectie de rujuri in onoarea actritei americane, devenita un sex-simbol al Hollywoodului.

Pe locul al doilea in topul 20 al trendurilor de frumusete emblematice din toate timpurile se situeaza clasicul machiaj "smokey eyes", preferat de cantareata Cheryl Cole si de top-modelul Kate Moss.

Genele false - un look devenit extrem de popular in anii '60, considerat un trend obligatoriu pana in zilele noastre - ocupa locul al treilea in clasament, iar pe pozitia a patra se situeaza machiajul cu efect bronzant, adus la perfectiune de Victoria Beckham.

Pe locul al cincilea in top se afla machiajul puternic al pleoapelor cu contur de ochi, adus in trend de top-modelul Twiggy in anii '60, stil care nu si-a pierdut nici acum din prospetime.

Topul este completat de conturarea pleoapei superioare cu "codita" (locul al saselea), de alunita falsa - facuta celebra de Cindy Crawford (locul al saptelea), de sprancenele "groase", pentru a crea un look natural (locul al optulea), de sprancenele bine pensate (locul al noualea) si de machiajul cu "efect de ochi de pisica" (locul al zecelea).

Doua treimi din cele 2.000 de femei intervievate in cadrul acestui sondaj au afirmat ca si-ar dori sa fie mai curajoase cu privire la experimentarea unor stiluri noi, dat fiind ca o femeie obisnuita adopta, de-a lungul vietii, doar trei din cele 20 de trenduri emblematice incluse in top.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.