Scurtmetrajul "L1-L5", regizat de Letitia Rosculet si produs de Cloud9film, care o are in rolul principal pe Ana Ularu, a fost selectat la Cannes, in sectiunea Short Film Corner.

Short Film Corner este conceput ca o piata pentru scurtmetraje si de aceea participarea nu echivaleaza cu o selectie in cadrul sectiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Inspirat din fapte reale, "L1-L5" spune povestea adevarata a regizoarei Letitia Rosculet. Abordat intr-un unghi subiectiv, filmul urmareste 60 de zile din viata unei femei care, dupa un accident de masina, invata sa retraiasca viata altfel.

"60 de zile din viata mea, 60 de zile emotionante, uneori dureroase, alteori presarate cu umor, dar de fiecare data altfel. «L1-L5» este un film despre adaptare, despre adaptarea mea la schimbari pe care nu le-am anticipat, pe care nu le-am dorit, dar in fata carora m-am trezit brusc cu ochii larg deschisi!", spune Letitia Rosculet.

Potrivit comunicatului, un proiect personal curajos, "L1-L5" reprezinta o victorie a personajului. Prezentata cu umor si sinceritate, povestea regizoarei este completata de performata actoriceasca a Anei Ularu.

"«L1-L5» a reprezentat pentru mine un proiect foarte curajos, o poveste puternica si emotionanta. Desi eram in mijlocul altor filmari, scenariul m-a atras atat de mult incat am decis sa ignor oboseala si sa lucrez cu echipa minunata de oameni care a facut ca acest film sa existe. Ma bucur ca povestea de supravietuire si forta cazului real din care este inspirata si-a gasit o concluzie in forma artistica. Ii multumesc Letitiei pentru ca m-a ales", afirma actrita Ana Ularu.

Lansata in anul 2004, sectiunea Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Aceasta sectiune ofera producatorilor si regizorilor posibilitatea de a-si prezenta filmele selectionerilor de festivaluri, agentilor, cumparatorilor si de a pune bazele unor viitoare colaborari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.