Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, la Sibiu, ca "suntem sub o amenintare din partea Estului, din partea Federatiei Ruse", sustinand ca in PE colegi ai sai din tarile baltice sau polonezi "se pregatesc sa se apere de un eventual razboi sau atac" din partea Federatiei Ruse.

"Vreau sa va spun ca in Parlamentul European colegii mei din tarile baltice sau polonezii se pregatesc sa se apere de un eventual razboi sau atac agresiv din partea Federatiei Ruse. Eu am sa spun, ca intotdeauna, lucrurilor pe nume. Trebuie sa avem grija, trebuie sa fim vigilenti, pentru ca pacea si democratia le-am dobandit, dar le putem pierde peste noapte. Sa stiti ca nu le-am dobandit pentru totdeauna si nu mai trebuie sa mai facem nimic. Trebuie sa fim vigilenti si sa ne luptam pentru ele ca sa le pastram. Traim astfel de timpuri in care democratia si pacea pot fi puse in pericol si deja au fost puse in pericol in Europa", a declarat Monica Macovei, sambata, la Sibiu, la lansarea candidatilor PDL pentru alegerile europarlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceasta a afirmat ca "trebuie sa fim langa partenerii nostri, iar acesti parteneri sunt Vestul".

Macovei a catalogat drept "tradare" declaratiile unor lideri socialisti din Europa potrivit carora Federatia Rusa nu trebuie sanctionata, pentru ca ne da energie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.