Un muzeu dedicat muzicii afro-americane, care va omagia contributia adusa de muzicienii Jimi Hendrix si Marvin Gaye culturii pop, va fi construit in Nashville, Tennessee

Constructia Muzeului national al muzicii afro-americane va debuta la inceputul anului 2015, iar proiectul va include lucrari ale artistilor locali Frank Howard, Jimmy Church si Marion James.

Planurile de dezvoltare au inceput in anul 2000, iar initiatorii proiectului, in valoare de 25 de milioane de dolari, asteapta cu nerabdare inceperea constructiei.

"Cred ca exista un mare interes si o cerere pentru acest tip de muzeu, iar locul in care va fi amplasat (vechiul centru de congrese din Nashville) reprezinta o zona plina de viata a centrului nostru", a declarat primarul orasului, Karl Dean, citat de MEDIAFAX.

Protagonist al legendarului concert de la Woodstock din august 1969, Jimi Hendrix, nascut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitaristi din istoria muzicii rock.

Stilul sau, nou la acea vreme, de a canta la chitara electrica a influentat majoritatea chitaristilor moderni. Din cauza vietii dezordonate, Hendrix a lasat in urma lui putine inregistrari de calitate, multe dintre discurile sale care circula pe piata fiind piratate din concerte. Jimi Hendrix a decedat in 1970, in urma unei supradoze de somnifere, in combinatie cu alcool. In 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone "cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor".

Muzicianul american Marvin Gay (1939 - 1984) a debutat alaturi de grupul de doo-wop The Moonglows la sfarsitul anilor '50, urmand apoi o cariera solo. Datorita unei serii de hituri, precum "How Sweet It Is (To Be Loved by You)", "I Heard It Through the Grapevine" si duetelor cu Mary Wells si Tammi Terrell, a fost numit "printul Motown" si "printul muzicii soul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.