Un soim a fost "angajat" la Vatican pentru a proteja porumbeii papei Francisc, care au fost protagonistii unor imagini socante, in ianuarie

Numit "Sylvia", soimul, care a fost antrenat special in acest scop in nordul Italiei, a fost predat Garzii elvetiene, potrivit Credere, un periodic catolic, citat de MEDIAFAX.

Pasarea, o femela din specia Parabuteo unicinctus, cu o anvergura a aripilor de 120 de centimetri, va putea astfel sa ii sperie pe ceilalti pradatori inaripati care ataca porumbeii, un simbol al pacii.

Pe 26 ianuarie, doi copii din Actiunea catolica italiana au lansat doi porumbei, in timpul slujbei duminicale, de la fereastra de unde papa Francisc se adreseaza multimii de la Vatican. Dar, ghinionistii porumbei au fost atacati aproape imediat de o cioara si de un pescarus si au murit in urma acelui atac.

Folosirea soimilor in scopuri protective nu reprezinta o noutate, mai ales in zonele aeroportuare sau deasupra stadioanelor, pentru indepartarea porumbeilor inainte de inceperea unor meciuri. Metoda a fost folosita cu succes la turneele de tenis de la Roland-Garros si de la Wimbledon, dar si in timpul Cupei Mondiale la fotbal organizata in 2010 in Africa de Sud.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.