Renumitul scriitor columbian Gabriel Garcia Marquez, laureatul premiului Nobel pentru literatura pe anul 1982, a fost spitalizat din cauza deshidratarii si a unei infectii urinare pe 31 martie, dar raspunde bine la tratament.

Scriitorul a fost internat intr-un spital din Ciudad de Mexico si i se administreaza un tratament cu antibiotice, se spune in comunicatul ministrului. Gabriel Garcia Marquez, in varsta de 87 de ani, jurnalist si scriitor, traieste in Ciudad de Mexico si nu a mai aparut in public in ultimii ani. Fiul sau, Gonzalo Garcia, a spus ca scriitorul nu a fost internat la terapie intensiva, iar familia este alaturi de el.

In 2012, fratele scriitorului, Jaime Garcia Marquez, spunea ca acesta sufera de dementa, informatia nefiind confirmata oficial.

Una dintre capodoperele lui Gabriel Garcia Marquez, romanul din 1967 "Un veac de singuratate", incepe cu povestea unei familii care nu mai poate sa il ingrijeasca pe batranul lor bunic, senil.

"Este o boala care afecteaza familia noastra", a precizat atunci Jaime Garcia Marquez.

Nascut pe 6 martie 1927, in localitatea columbiana Aracataca, Gabriel Garcia Marquez locuieste in Mexic de cateva decenii si, slabit din cauza unui cancer, nu a mai scris nimic de la cel mai recent roman al sau, "Memoria de mis putas tristes" ("Povestea tarfelor mele triste"), aparut in 2004.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.