Les Elephants Bizarres va canta in deschiderea concertului pe care cantareata americana de neo soul & funk jazz Iyeoka il va sustine pe 12 aprilie, in Hard Rock Cafe din Capitala.

Organizatorii evenimentului au propus mai multe trupe pentru deschiderea recitalului, dar Iyeoka si agentia sa de management au ales Les Elephants Bizarres, pentru "diversitatea stilistica si influentele multiculturale care se resfrang in piesele trupei".

Asadar, publicul care si-a cumparat bilet pentru concertul care va avea loc pe 12 aprilie, in Hard Rock Cafe, va primi doua recitaluri: Les Elephants Bizarres si Iyeoka & The Rock by Funk Tribe.

Iyeoka va oferi publicului, in afara de hiturile care au facut-o cunoscuta in intreaga lume - "Simply Falling", "Say Yes", "Revolution" -, si piese noi, care vor aparea probabil pe urmatorul album al artistei.

Cu o personalitate puternica si un talent pe masura, Iyeoka are o poveste de viata demna de un film hollywoodian. Nascuta si crescuta in America din parinti nigerieni, Iyeoka a stiut tot timpul care ii sunt originile si a fost permanent preocupata de conditiile de trai din tara africana, pe care a vizitat-o adesea. Foarte marcata de problemele sociale si economice din Nigeria, Iyeoka si-a cautat forta interioara pentru a-i putea ajuta pe semenii sai, reusind sa se implice in acte de caritate, dar mai ales sa compuna poezii cu mesaj puternic, devenite ulterior cantece ascultate de zeci de mii de oameni.

Initial, Iyeoka era farmacist practicant. Viata i s-a schimbat radical dupa un incident - avionul in care era a fost lovit de un fulger si a intrat in picaj. Dupa ce a scapat nevatamata, constientizand valoarea fiecarei clipe, artista si-a propus sa faca numai lucruri pe care le considera sau le simte ca fiind importante. De atunci si-a dedicat viata muzicii si poeziei. A fost momentul in care s-a nascut cantareata Iyeoka, o artista cu mesaj, cu o forta interioara incredibila, ce se trage atat din traditia africana, dar si din civilizatia moderna americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.