Lungmetrajul "Regatul de gheata/ Frozen", produs de studiourile Disney, a devenit filmul de animatie cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei, au anuntat producatorii acestei pelicule care a depasit pragul de 1 miliard de dolari din biletele vandute pe plan mondial.

"Frozen" a obtinut incasari de 398,4 milioane de dolari din box office-ul intern (Statele Unite ale Americii si Canada) dupa ce a avut premiera, pe 27 noiembrie, cu o zi inainte de debutul weekendului in care americanii celebreaza Sarbatoarea bunavointei. Box office-ul international a adus inca 674 milioane de dolari, iar totalul a ajuns astfel la peste 1,072 miliarde de dolari, transmite MEDIAFAX.

Pelicula animata "Frozen", inspirata de basmul "Craiasa Zapezilor", spune povestea unei printese scandinave care trebuie sa se impace cu sora ei cea mare. Aceasta din urma, devenita regina, are puterea de a transforma in gheata tot ce atinge cu mainile si declanseaza din greseala o iarna aspra care ameninta sa distruga intregul regat.

Precedentul "campion" in box office-ul mondial al filmelor de animatie a fost lungmetrajul din 2010 "Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3", care a obtinut incasari globale de 1.064 miliarde de dolari, potrivit boxofficemojo.com. Atat "Frozen", cat si "Toy Story 3" au fost distribuite de Walt Disney Pictures.

"Frozen", care a ramas in Topul 10 al box office-ului nord-american mai bine de trei luni, ocupa in prezent locul al 10-lea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.