Grupul rock Fleetwood Mac s-a reunit in formula completa, odata cu revenirea in randul formatiei a cantaretei Christine McVie, si a ajuntat joi ca va sustine un turneu nord-american, care va include 34 de show-uri in 33 de orase.

"Fleetwood Mac a revenit in formula completa", se afirma intr-un mesaj publicat pe site-ul fleetwoodmac.com, in care se precizeaza faptul ca noul turneu al grupului american, intitulat "On The Show", va debuta pe 30 septembrie la Minneapolis si va continua apoi in marile orase americane si canadiene.

Dupa 16 ani de absenta, Christine McVie (voce, clape), in varsta de 70 de ani, a revenit in cadrul acestui grup celebru american, infiintat in 1967 de Mick Fleetwood si de fostul ei sot, John McVie, carora li s-au alaturat in 1975 Lindsey Buckingham si Stevie Nicks.

Christine McVie, care a compus numeroase piese pentru grup, a cantat pana in prezent de putine ori alaturi de Fleetwood Mac si a facut-o intotdeauna doar in turnee.

Potrivit revistei Rolling Stone, grupul a compus in ultimele luni cateva piese noi, insa nu intentioneaza sa lanseze un album nou inainte de incheierea acestui turneu nord-american.

Trupa rock britanico-americana Fleetwood Mac a cunoscut numeroase schimbari de componenta si diferite niveluri de succes. De la infiintarea trupei si pana in 1974, nicio formula a trupei nu a durat mai mult de doi ani. Perioadele de succes ale trupei au fost cea de blues, de la sfarsitul anilor 1960, cand in fruntea ei se afla chitaristul Peter Green, si cea dintre anii 1975 - 1987, cand grupul a adoptat numeroase influente pop.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.