Goran Bregovic si Orchestra de Nunti si Inmormantari revin la Cluj, in 5 mai, cu un nou spectacol, "Champagne for Gypsies", considerat de artist un omagiu adus exuberantei si pasiunii balcanice.

Conform unui comunicat remis, joi, de organizatorii concertului, punctul de pornire al spectacolului, "Champagne for Gypsies", sunt piesele de pe ultimul album semnat Goran Bregovic, la care artistul a lucrat cu alti muzicieni celebri.

Primit foarte bine de criticii internationali, albumul este rezultatul unor colaborari cu Gipsy Kings, Gogol Bordello sau Florin Salam.

"Acest album a aparut ca urmare a presiunii extreme la care a fost supusa etnia roma in Europa (expulzati din Franta si Italia, case incendiate in Ungaria, batuti violent in Serbia). Tiganii nu sunt o problema a acestei lumi, ei s-au numarat dintotdeauna printre oamenii talentati ai muzicii internationale. Inchin acest album talentului lor, care a inspirat compozitorii de-a lungul secolelor. Acest album este menit sa ne reamineasca de muzicienii romi preferati, care si-au pus amprenta asupra culturii populare in toata lumea", considera Goran Bregovic, potrivit comunicatului, scrie MEDIAFAX.

Devenit celebru dupa ce a semnat coloanele sonore pentru filmele lui Emir Kusturica, "Vremea tiganilor", "Arizona Dream" si "Underground", Goran Bregovic imbina ritmurile muzicii tiganesti cu muzica de cor balcanica si rockul. Muzicianul bosniac canta impreuna cu Orchestra de Nunti si Inmormantari, formata din suflatori tigani, voci traditionale bulgaresti, chitara electrica, percutie traditionala si cor bisericesc.

Concertul va avea loc la Sala Sporturilor "Horia Demian", cu incepere de la ora 20.00.

Goran Bregovic va sustine, joi, de la ora 19.30, concertul "Champagne for Gypsies", la Sala Palatului din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.