Camera Comunelor - camera inferioara a Parlamentului britanic - isi va deschide pentru prima data usile in fata industriei cinematografice si va gazdui, in aprilie, filmarile pentru un lungmetraj cu Meryl Streep, despre lupta femeilor pentru obtinerea dreptului de a vota.

Celebra actrita americana va juca unul dintre rolurile principale din "Suffragette", alaturi de Carey Mulligan si Helena Bonham Carter. Acest film, regizat de Sarah Gavron, va relata povestea unui grup de activiste feministe care militau pentru ca femeile din Marea Britanie sa aiba dreptul de a vota, la inceputul secolului al XX-lea.

Autoritatile parlamentare au decis in 2013 sa isi sporeasca veniturile, inchiriind anumite parti din palatul Westminster, unul dintre siturile simbolice ale Londrei, atunci cand deputatii nu se afla in cladire.

Alan Haselhurst, presedintele comitetului de administrare a Camerei Comunelor, a declarat, marti, intr-un comunicat, ca filmul "Suffragette" reprezinta alegerea perfecta pentru a lansa aceasta initiativa.

"Deschiderea unui loc atat de emblematic precum Camera Comunelor pentru filmari reprezinta o veste fantastica", a declarat, la randul sau, Adrian Wootton, directorul general al Comisiei pentru film din Londra.

Meryl Streep, care a castigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher pe marele ecran, va interpreta rolul activistei politice Emeline Pankhurst, in filmul "Suffragette".

Carey Mulligan va juca rolul unei tinere feministe care devine frustrata si in cele din urma violenta din cauza protestelor pasnice ale Miscarii sufragetelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.