Studiourile Warner Bros. au cerut fratilor Wachowski, creatorii trilogiei "Matrix", sa realizeze alte trei filme pentru aceasta franciza, care ar putea fi relansata in 2017, informeaza presa americana de specialitate, citata de lefigaro.fr.

Andy si Lana Wachowski au ramas in istoria cinematografiei drept creatorii celebrei trilogii "Matrix". Dupa ce vor fi lansat urmatorul lor film, intitulat "Jupiter Ascending", cu Mila Kunis si Channing Tatum in rolurile principale, asteptat pe marile ecrane in vara acestui an, fratii Wachowski ar putea sa se intoarca la franciza care le-a adus celebritatea, transmite MEDIAFAX.

Potrivit site-ului Latino Review, studiourile Warner Bros. ar fi cerut celor doi frati sa lucreze la o noua serie de trei episoade din aceasta saga, cu o actiune anterioara aceleia din trilogia anterioara, cu scopul de a face concurenta superproductiilor "Star Wars: Episode VII" si "Avatar 2", ce vor fi lansate in 2015, respectiv in 2016.

Lansat in 1999, primul film din franciza "Matrix" aduce in scena un programator anonim, Thomas A. Anderson (interpretat de Keanu Reeves), care devine Neo, alesul care va salva omenirea. Un mic grup din rezistenta, condus de Morpheus (jucat de Laurence Fishburne) il va ajuta in misiunea lui. Impreuna, ei vor declansa o lupta impotriva Matrixului si a teribililor agenti ai sai. Filmul fratilor Wachowski a marcat revenirea "en fanfare" a actorului Keanu Reeves, care, dupa "Speed", de Jan de Bont, din 1994, era departe de succesul de odinioara.

In trilogia "Matrix", realizatorii sai au actionat ca niste adevarati savanti, experti in arta combinarii tehnologiilor digitale din domeniul efectelor speciale cu arta coregrafiilor spectaculoase din scenele de lupta din cinema-ul asiatic, folosind o inovatie majora: "bullet time", un efect vizual obtinut cu ajutorul unui set de aparate foto dispuse in jurul personajului principal.

Obturatoarele se declanseaza simultan, cu un diferential de timp foarte scurt, fapt ce permite, dupa montaj, creearea iluziei unei imagini care se deplaseaza liber in jurul unei actiuni "inghetate" in timp, sau incetinita pana la extrem. Inclus in arhivele nationale ale cinema-ului american in 2012, filmul "The Matrix" a devenit astfel oficial un "clasic" al industriei de dincolo de Atlantic.

Citeste si:
Helen Mirren le raspunde celor care au confundat-o cu iubita lui...
Helen Mirren le raspunde...

Trilogia "Matrix", creata de fratii Wachowski, cu Keanu Reeves in rolul principal, a avut incasari de peste 1,6 miliarde de dolari, datorita efectelor speciale inovatoare si scenelor de lupta spectaculoase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.