"Regatul de gheata/ Frozen" a obtinut incasari de peste un miliard de dolari la nivel mondial, dupa weekendul de proiectii din perioada 1 - 2 martie, devenind astfel primul film de animatie din istorie care stabileste un asemenea record de box office, conform contactmusic.com.

In urma vanzarii de bilete, "Regatul de gheata/ Frozen", distins cu premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun film de animatie, a obtinut incasari totale de 388.756.783 de dolari in Statele Unite ale Americii si de 611.500.000 de dolari in celelalte parti ale lumii, de la lansarea sa oficiala, in noiembrie 2013.

Lungmetrajul de animatie, regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, ruleaza in continuare in cinematografele din toata lumea, urmand sa aiba premiera in Japonia pe 14 martie. Daca vanzarile de bilete vor creste in acelasi ritm, "Frozen" are toate sansele sa doboare recordul stabilit de "Toy Story 3", ce a obtinut incasari de 1,6 miliarde de dolari, la nivel mondial, in 2010 - in acest caz fiind vorba insa despre un film de animatie care face parte dintr-o franciza, transmite MEDIAFAX.

"Frozen" este primul film de animatie care nu face parte dintr-o franciza cu incasari de peste un miliard de dolari, din istorie.

Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad. Pe 1 februarie, acest lungmetraj a fost desemnat cel mai bun film de animatie la cea de-a 41-a gala Annie Awards, din Los Angeles, distinctii ce recompenseaza cele mai bune productii animate de cinema si televiziune.

De asemenea, "Regatul de gheata/ Frozen" a primit si premiul Oscar 2014 pentru cel mai bun cantec (Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez) la gala care a avut loc duminica seara, la Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.