"12 Years a Slave", de Steve McQueen, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 86-a gala de decernare a acestor distinctii, care a avut loc la Los Angeles.

Anul acesta, la aceeasi categorie au mai fost nominalizate filmele "American Hustle", de David O. Russell, "Captain Phillips", de Paul Greengrass, "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, "Gravity", de Alfonso Cuaron, "Her", de Spike Jonze, "Nebraska", de Alexander Payne, "Philomena", de Stephen Frears, si "The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese.

Filmul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" a fost bine primit de criticii de specialitate si era considerat un concurent cu sanse reale in cursa pentru Oscaruri, transmite MEDIAFAX.

"12 Years a Slave" spune povestea emotionanta a unui barbat de culoare care, desi era liber, a fost vandut ca sclav si ii are in distributie, printre altii, pe Chiwetel Ejiofor, Michael K. Williams, Michael Fassbender, Paul Giamatti si Brad Pitt.

Printre premiile primite de lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" se mai numara Globul de Aur pentru cea mai buna drama si BAFTA pentru cel mai bun film

Cu noua nominalizari la premiile Oscar 2014, filmul "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" a mai primit din partea Academiei americane trofeele pentru cea mai buna actrita in rol secundar (Lupita Nyong'o), dar si cel pentru cel mai bun scenariu adaptat (John Ridley).

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a revenit lungmetrajului "Argo", de Ben Affleck.

Cea de-a 86-a gala a premiilor Oscar a avut loc in noaptea de duminica spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.